Hogyan tedd meg az első lépést, tippek különböző helyzetekre
2022-10-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

 Függetlenül attól, hogy ki teszi meg az első lépést, odamenni egy idegenhez és randira hívni meglehetősen ijesztő dolog. Persze azért nem is lehetetlen, de biztosan számodra is jól jön a következő néhány tanács, ha szeretnél közelebbről is megismerkedni valakivel, esetleg a cél már egy második randevú.

Mit tegyél, ha online ismerkedsz?

Talán már Te is belefáradtál a különféle társkereső applikációkba, és ismerkedős weboldalakba, mert zavar, hogy levelezés vagy csetelés közben nem látod a partnered valódi reakcióit. Ezért különösen fontos tudnod, hogyan tedd meg az első lépést az internet világában:

Maradj könnyed és világos! Nem baj, ha tisztában vagy a másik politikai, vagy filozófiai nézeteivel, de talán nem ezek azok a témák, amelyekről az első néhány levélváltás során feltétlenül beszélgetnetek kellene. Helyette maradjatok a könnyedebb vizeken, előkerülhet a legutóbbi moziélmény, egy jó koncert vagy a hétvégi tervek.

Ne csak olvasd a szavakat! Az egyik legjobb módja, hogy magasabb szintre emelj egy kapcsolatot, ha felajánlod, hogy levelezés után próbáljátok ki a telefonbeszélgetést, vagy ma már lehetőség van videóhívásokra is.

Légy közvetlen! Sokszor a legjobb első lépés, ha csak kérdezel.

Ez is érdekelhet! - Hogyan kezdeményezz, hogy ne tűnjön nyomulásnak?

Mit tegyél egy személyes randin?

Ha már eljutottatok egy személyes találkozóig, az már félsiker! De még itt is könnyen elronthatsz mindent. Hogyan tedd meg az első lépést egy valódi randin?

Figyelj oda a tesztbeszédre! A testünk sokszor elárul minket, mert sokkal őszintébb, mint a szavaink. Mit sugall a partnered testbeszéde? Nyitott, mosolygós, feléd hajol? Vagy inkább elhúzódik, bezárkózik és még véletlenül sem néz a szemedbe? Már ezekből a jelekből felismerhető, hogy tetszel-e neki, vagy sem.

Légy önmagad! Ez ma már alap. Senkinek nem kell eljátszania a hősszerelmes Mr. Tökéletest. Ezzel inkább csak lejáratod magad. Helyette hallasd a saját hangod, csillogtasd meg a saját gondolataidat és mesélj a valódi életedről. Ettől leszel igazán vonzó a másik szemében.

Kérd meg, hogy tanítson meg valamire! Ezzel a tiszteleted fejezed ki a tudása és képességei irányába, és ez sokkal nagyobb bók bárki számára, egy puszta dicséretnél. Ráadásul remek apropót adhat egy újabb randihoz.

Ne félj finoman megérinteni! Egy apró érintés sokat elárul. Megmutatja, hogy érdeklődsz a másik iránt, és szívesen vennél egy újabb találkozást. De még véletlenül se vidd túlzásba, mert az már tolakodásnak és erőszakosnak hathat, ami biztos kudarc.

A fentiekből jól látszik, hogy nem az számít, ki teszi meg az első lépést, hanem sokkal inkább az a fontos, hogyan teszi meg. Bármennyire is ijesztő, egy próbát mindenképpen megér. Mi történhet? Talán visszautasít. De az is lehet, hogy életed szerelmére bukkansz. Egy esélyt megér, nem?