Hogyan kezdeményezz, hogy ne tűnjön nyomulásnak
2021-10-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Manapság már egyáltalán nem állja meg a helyét az a nézet, miszerint csak a férfiak kezdeményezhetnek. Míg korábban elfogadhatatlan volt, hogy egy nő kimutassa vonzalmát a kiszemeltje felé, ma már néha az is előfordul, hogy egyesek átesnek a ló túloldalára, és visszafogott kezdeményezés helyett nyomulni kezdenek. De hogyan találhatod meg az arany középutat?

Felmerülhet a kérdés, hogy a mai rohanó világban mi az, ami már nyomulásnak számít, és mi az, ami egyszerű kezdeményezésnek bizonyul. Egyesek szerint minden kezdő lépést a férfinak kell megtennie, mások szerint azonban egyáltalán nem baj, ha időnként a nő is bátorítást ad.

Manapság szinte mindenki elérhető online, így jóval nagyobb az ismerkedés esélye. Azonban biztos felmerült benned, hogy mennyire számít nyomulásnak, ha így kezdeményezel a kiszemeltnél. Ha másképp nem tudod a tudtára adni, hogy kedveled, megpróbálkozhatsz az online flörtöléssel is, viszont ebben az esetben inkább levelet írj neki, mintsem bökdösd vagy lájkolgasd a képeit Facebookon. Ez azért fontos, mert ha a lájkolgatásokkal kezded, és nem érkezik válasz, akkor tanácstalan leszel, és ha nagyon tetszik a pasi, akkor úgyis írni fogsz neki. Ez viszont gyakran át is csaphat nyomulásba, mert nem tudhatod, hogy nem vette észre vagy csak nem akarta észrevenni a korábbi kezdeményezéseidet.

Lehet, hogy már hetek, hónapok óta vársz arra, hogy már végre szóba elegyedjetek egymással, de megeshet, hogy őt túlságosan is hirtelen érte a kezdeményezésed. Fontos, hogy ne kezdd el üzenetekkel bombázni, függetlenül attól, hogy online vagy személyesen történik mindez. Nem muszáj egy percen belül minden levelére válaszolnod, de nem szükséges az sem, hogy mindenáron az elérhetetlent játszd, mert ezzel őt is elbizonytalanítod. Próbálj meg olvasni a sorok között. Ha ő nem éppen kezdeményező, akkor inkább vonulj vissza, mert a második kezdeményezés mindenképpen már nyomulásnak számít és a férfiak ezt nagyon nem szeretik.

De mégis, nyomulás az, ha nőként elhívod a pasit randizni? Ez már elég konkrét célzás arra, hogy te többet szeretnél a barátságnál, viszont erre sincs egyértelmű válasz. Egyesek úgy gondolják, hogy a nőknek is ugyanannyi joguk van nyitni a férfiak felé, mint fordítva. Egyébként is, nagyon sok olyan férfi van, aki nem azért kezdeményez, mert nem tetszik neki a lány, hanem azért, mert nincs önbizalma, vagy fél a visszautasítástól.

A flörtölés során a cél, úgy meghódítani a másikat, hogy azt higgye, valójában ő volt az, aki meghódított téged. A dolog sikeressége azonban nagyban függ a helyzettől is. Azt javasoljuk, hogy első körben próbálkozz a testbeszédeddel és mosolyoddal, hiszen ezek ösztönösen és tudat alatt hatnak, és jól ki tudod velük fejezni szimpátiádat.