Hogyan vészeld át az ünnepeket a párod családjánál? 9 túlélő tipp
2019-12-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Találkozni a párod szüleivel, főleg első alkalommal, mindig felborzolja az idegeket. Ha még a karácsonyi ünnepeket is hozzákeverjük ehhez a koktélhoz,akkor a stresszfaktor egy új szintre emelkedik, hiszen az év vége a legtöbb családnál egy különleges alkalom, amikor bármi megtörténhet.

Idén viszont lehet ez másként. Fogadd meg az alábbi 9 tippet szakértőinktől, amelyek segíthetnek kellemes légkörben átvészelni a közelgő ünnepeket.

1. tipp: Sose menj üres kézzel!

Mindig kedves dolog ajándékot vinni a házigazdáknak, ha valakihez vacsorára vagy hivatalos. Persze nincs szükség toronyórára lánccal, helyette maradj a bevált dolgoknál. Készülj virággal, bonbonnal, vagy egy jobb fajta borral. Még akkor is, ha azt mondják, hogy nem szükséges semmi, pozitívabb benyomást keltesz, ez pedig hatással lesz a későbbi közös együttlétekre is. Ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes előtte a párodat kifaggatnod arról, hogy van-e az édesapjának kedvenc bora, vagy az anyukája melyik virágot szereti.

Ezt is olvasd el! Mit tegyél, ha nem bírod a párod szüleit?

2. tipp: Kérdezd meg a párodat az alvási lehetőségekről!

Előfordulhat, hogy a szülők konzervatívak, és nem szeretnék, hogy Te és a kedvesed párként egy hálószobában éjszakázzatok, amíg náluk vendégeskedtek. Ezt jobb előre tisztázni, mert ehelyett akár egy hotelszoba is megoldás lehet. De vigyázz, csak óvatosan, nehogy a család megsértődjön.

3. tipp: Csökkentsd minimálisra a fizikai kontaktust!

Még ha szeretsz is folyton a párod nyakában lógni, nem feltétlenül a családtagjai előtt kell ezt bemutatnod. Fogd a kezét, ülj mellé, a csókokokat és a szerelmes öleléseket pedig hagyd meg a kettesben töltött percekre.

4.  tipp: Légy segítőkész!

Próbálj minden alkalmat megragadni, hogy hasznossá tedd magad. Kérdezd meg, hogy segíthetsz-e a konyhában, vagy a rendrakásban. Legyél proaktív, hidd el, értékelni fogják az igyekezeted.

5. tipp: Alkalmazkodj!

Klassz dolog, ha szeretsz órákig a forró zuhany alatt ázni, vagy délig aludni, de nem biztos, hogy a párod családja jó néven veszi. Vendégségben vegyél vissza az igényeidből, alkalmazkodj a házigazdák szokásaihoz. Fogd fel úgy, mint energiabefektetés az új kapcsolat elmélyítésébe.

6. tipp: Néha vonulj félre!

Ha úgy érzed, hogy már kezd eleged lenni a fenyődíszítésből, és a számodra idegenekkel folytatott felszínes társalgásból, akkor nyugodtan tarts egy kis pihenőt. Menj fel a szobádba, csetelj kicsit a barátaiddal vagy a saját családoddal, töltődj fel.

7. tipp: Lehetőleg maradj józan!

Természetesen nem kell alkoholtilalmat tartanod, de vigyázz a mértékre. Bizonyára nem keltenél pozitív benyomást egy családtagban sem, ha az este végére úgy kellene Téged felmosni a padlóról.

8. tipp: Tartsd be a határokat!

Készülj fel rá, hogy a párod családja mindent tudni akar majd Rólad, és akár kényes témák is előkerülhetnek. Legyél nyitott, de nem kell teljesen kitárulkoznod, ha nem szeretnél. Kellemetlen kérdésekre próbálj meg kérdéssel válaszolni, így tereld át a figyelmet beszélgetőtársadra, és hagyd, hogy helyetted ő meséljen.

9. tipp: Sose avatkozz bele családi viszályokba!

Minden családnak megvannak a maga drámái. De ez nem a Te ügyed, nem Neked kell megharcolnod, és a legjobb, ha nyíltan egyik felet sem támogatod. Zárt ajtók mögött aztán természetesen mutasd ki támogatásod és megértésed a párod felé. Ha lecsillapodtak a kedélyek, akkor pedig próbáljátok együtt élvezni az ünnep hátralévő perceit.