Hogyan teszi tönkre a múltad a jövődet, ha képtelen vagy elengedni?
2021-04-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Nem minden szakítás egyforma. Vannak esetek, amelyeken könnyebben túllépsz, míg máskor még hónapokig cipeled a múlt terheit a válladon. Néha olyan mély megrázkódtatást okoz, amely hatással lesz az egész további életedre. Ilyen lehet egy hűtlenség elszenvedése, vagy amikor a párod egyik pillanatról a másikra kisétál az eddig boldognak hitt közös életetekből, minden előjel és indoklás nélkül.

Egy-egy ilyen élmény komoly lelki fájdalommal jár együtt, amelyből sokszor nehéz a felépülés. Egy váláskor teljesen természetes, ha veszteségként éled meg, hiszen korábban azt gondoltad a párodról, hogy örökre összetartoztok. De hiába ragaszkodsz görcsösen a múlthoz, az nem oldja meg a problémáidat, és nem hozza vissza a régi életed. Ezért nem gyászolhatsz örökké, tovább kell lépned, hiszen a holnap mindig egy új nap, amely új lehetőségeket hozhat.

Ha továbbra is a múltra koncentrálsz, akkor abban is fogsz élni.

Sokan visszautasítják, hogy megbékéljenek a történtekkel, és megbocsássanak a párjuknak, vagy éppen saját maguknak az elkövetett hibákért. Továbbra is a másikat hibáztatják, és folyamatosan felemlegetik régi sérelmeiket.

De ezzel csak odakötik magukat a múlthoz, miközben a jelen napjai elrohannak mellettük.

Mindenki a saját elvárásai szerint él és gondolkodik. Ezek az igények viszont nem feltétlenül egyeznek meg két ember kapcsolatában. Az életben semmire nincs garancia, ezért, ha a párod mást vár el, mint amit Te szeretnél, azt el kell fogadnod. Az ő hozzáállásán Te nem fogsz tudni változtatni, csakis a saját magadéra lehet befolyásod.

A többi ember felett nincs kontrolod.

Hány olyan emberrel találkoztál már, aki úgy keresett párt magának, hogy majd ő megváltoztatja, jobbá teszi, és igazi férjet/feleséget „farag” belőle. De a valóságban ez nem működik. Nem élhetsz más helyett, és azt se mondhatod meg neki, hogyan kellene élnie. Azzal sem segítesz, ha önszántadból aláveted magad a partnered akaratának, és elnyomod magadban a saját igényeidet. Ebből boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat biztosan nem lehet.

Ugyanígy nem tudsz változtatni a múlton sem. Ami megtörtént, az megtörtént, ha elfogadod, ha nem.

Ezt is olvasd el! - „Se vele, se nélküle” kapcsolatban élsz? Ez az a 7 ok, ami miatt nem tudod elengedni

Az új párod nem az exed.

Ezért még véletlenül se hozd át az új kapcsolatodba a múltbéli sérelmeidet, és ne hibáztasd őt más tetteiért. Az, hogy valaki egyszer hűtlen volt hozzád, az nem jelenti azt, hogy mindenki más is megcsal majd. Inkább engedd el a régi fájdalmat, és vedd észre, hogy ez már egy teljesen új élet, nemcsak a párod, de Te is más vagy már, mint aki régen voltál.

Mindenki átélte már ugyanezt.

Nincs olyan ember a földön talán, aki nem élt volna már át legalább egy szerelmi bánatot. Ettől senkinek nem lesz nehezebb vagy könnyebb, ez egy olyan tény, amit bele kell kalkulálni a párkeresésbe. De, ha Te folyamatosan csak erről tudsz beszélni és siránkozni, akkor azzal elriasztod magadtól egy új szerelem lehetőségét.

A megbocsátás a kulcs.

Nem az exed miatt kell, hogy képes legyél megbocsátani és elengedni. Sokkal inkább magad miatt létfontosságú. Ezzel ugyanis kiadod az összes dühödet, sértettségedet, és minden negatív érzésedet a lelkedből, ami eddig visszatartott a boldogságtól. Te nem vagy a saját fájdalmad és a múltad. Te nem vagy az sem, amit mások gondolnak vagy mondanak rólad. Te tudod a legjobban, hogy ki is vagy valójában. Engedd meg magadnak, hogy azzá is válj, aki lenni szeretnél.

Az elengedés újra megnyitja a szíved.

Ez az egyetlen út ahhoz, hogy ismét szerethess, és ismét szerethessenek. Ha nem zárod le, és nem lépsz tovább, azzal megmérgezed a jelent, és tönkreteszed a jövőt. Amíg a múltban élsz, nem állhatsz készen valami újra.

Ezért még ma tedd meg, és lépj tovább, hiszen a jövőd itt kezdődik!