Hogyan tereld vissza a párkapcsolatodat a megfelelő útra?
2022-05-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az emberek gyakran gondolják tévesen azt, hogy egy párkapcsolat hosszú távú működőképessége pusztán azon múlik, hogy a megfelelő ember van-e mellettük, és amint valami félresiklik a kettejük viszonyában, az biztosan a másik fél hibája, vagy annak eredménye, hogy nem ő a tökéletes partner számukra.

Holott az igazság az, hogy amikor egy párkapcsolat elindul a lejtőn, arról sosem csupán az egyik partner tehet. Mindkettőjük felelőssége, hogy visszatereljék a dolgokat a megfelelő vágányra, és ezért kölcsönösen meg is kellene mindent tenniük. Bármennyire is alapvető, hogy két ember összeillő és kompatibilis legyen, mégis sokkal fontosabb az az energia, amelyet mindketten ráfordítanak a kapcsolat fenntartására.

A fejlődés sosem jön magától, ahhoz folyamatosan tenni kell. Ha úgy érzed, hogy a pároddal a viszonyotok valahol megfeneklett, és már nem ugyanolyan, akkor még mindig van visszaút, amennyiben készek vagytok mindent meg is tenni érte.

Hogyan fogjatok hozzá? Ehhez adunk néhány hasznos ötletet!

Legyél kedves és proaktív!

Ha életben akarod tartani a kapcsolatodat és a köztetek lévő lángot, akkor hanyagold a kritikus oldalad, és inkább próbálj mindig kedves és odaadó maradni. Ha vitáztok is valamiről, akkor sem szabad erővel letámadnod a másikat, inkább finoman add tudtára a véleményed. Azt sose felejtsd el, hogy nem létezik tökéletes párkapcsolat, ezért ne is várd el, hogy minden mindig flottul menjen. Arra se várj, hogy majd a másik megteszi a szükséges lépéseket a közös életetek fejlesztésére. Inkább legyél Te is proaktív, nincs értelme az időt vesztegetned. Te is próbálj minél több energiát beletenni, hogy jobb legyen a viszonyotok.

Gondold végig, hogy mi az, amit szeretsz és értékelsz a párodban!

Mi volt az a mozzanat, ami miatt őt választottad? Mivel hívta fel magára a figyelmedet annak idején, amikor még csak ismerkedtetek? Ha például a kalandos énjével varázsolt el, akkor miért ne szervezhetnétek több kirándulást, vagy felfedező programot, amely segíthet Titeket újra közelebb vinni egymáshoz. Mindig tartsd észben azokat a dolgokat, amelyekről tudod, hogy boldoggá teszik őt, és teljes szívedből törekedj arra, hogy Te is részese lehess ezeknek a boldog pillanatoknak.

Fogalmazd meg, hogy mi lehet a probléma forrása!

Szánj rá időt, hogy kielemezd kicsit a kapcsolatotokat. Definiálnod kell, hogy melyek azok a dolgok, amelyek jól működnek köztetek, és melyek nem. Csak képzeld el, hogy milyen lenne egy tökéletes napod a pároddal egy tökéletes párkapcsolatban. Ezt meg is oszthatod a partnereddel, és közösen próbálkozhattok a megvalósítással.

Ez is érdekelhet! - Párkapcsolati viták – hogyan tartsd kézben a problémákat?

Készítsetek együtt egy pénzügyi tervet!

A párkapcsolatokban gyakori konfliktusforrás a pénz. Sok pár képtelen közös nevezőre jutni, ha az anyagiakról van szó, és ez végül kibékíthetetlen ellentétekhez vezet közöttük. Ezért is fontos, hogy minél előbb rendezzétek a felmerülő problémákat, mielőtt még helyrehozhatatlan konfliktussá válnak. Itt is fontos az őszinte párbeszéd, amely során mindketten elmondhatjátok, hogy mit tartotok fontosnak, és milyen hosszabb távú terveitek vannak. Ezzel megelőzhetitek, hogy a kapcsolat teljesen félremenjen, és a szerelmet végérvényesen megmérgezze a pénz.