Hogyan segíts a barátodnak elfelejteni az exét?
2021-09-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Kutyaharapást szőrével, tartja a mondás. Hányszor kerültél már olyan helyzetbe, hogy megismerkedtél valakivel, úgy tűnt minden jól alakul köztetek, aztán rövidesen rá kellett jönnöd, hogy a partered még nincs túl a korábbi kapcsolatán, Tőled pedig azt várja, hogy segítesz neki felejteni. Hogy ez nem helyes? Nem, tényleg nem az. Mégis sokszor megesik.

Fontos tisztázni, hogy ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor nem a Te felelősséged elfeledtetni a partnereddel az exét. Nem vagy az anyja, akinek a vállán sirathatja a veszteségét, és sajnáltathatja magát az elszenvedett fájdalom miatt.

Ha időt, energiát és persze érzelmeket fektetsz egy kapcsolatba, akkor ne engedd, hogy csak „búfelejtőnek” használjanak. Ezt őszintén meg is kell mondanod a partnerednek, amikor újra az előző párjáról kezd el előtted beszélni. Mondd el neki, hogy úgy érzed, ő még nem áll készen egy új szerelemre, és ezen a ponton rá is kell kérdezz, hogy akarja-e egyáltalán folytatni a randizást Veled. Biztosítsd arról, hogy szívesen adsz neki időt, hogy rendezze a dolgait, és utána tiszta lappal újra belevághassatok.

Előfordulhat az is, hogy egy ilyen beszélgetés végül teljes szakításhoz vezet, de hidd el, jobb még az elején tiszta vizet önteni a pohárba, mint hogy később sokkal fájdalmasabb csalódásokkal kelljen szembenézned.

Ha úgy érzed, hogy titeket egymásnak teremtett az ég, és megéri küzdeni ezért a kapcsolatért, akkor Neked kell a kezedbe venned kicsit az irányítást, és lefektetni a legfontosabb szabályokat.

Fontos a tudatosság

Az érzelmeinket nehéz irányítani, de a tudatosság segíthet. Egy szakítás után, amikor már nem vagyunk a mindennapos konfliktusok kereszttüzében, hajlamosak vagyunk elfelejteni a nehézségeket, és egyszer csak megszépülnek az emlékek. Ha azt látod, hogy ő is ebbe a hibába esik, akkor ott kell lenned, hogy emlékeztesd, miért is szakított a volt barátnőjével. Akár írhattok egy listát is arról, hogy milyen jó és rossz tulajdonságai vannak az exének, és mi volt jó, illetve rossz a korábbi kapcsolatában. Ezzel szembesítheted a valósággal, és könnyebben túlléphet a múlton.

Ezt is olvasd el! - Honnan tudhatod, hogy csak egy búfelejtő kaland vagy számára?

Maradj hű önmagadhoz

Bármennyire is csábító ötletnek tűnik, ne akarj jobbnak tűnni, mint az exe. Ha azzal próbálod magadhoz kötni, hogy hasonlítani próbálsz a volt barátnőjére, és ezzel teljesen kifordulsz önmagadból, azzal csak egyetlen dolgot érsz el: még jobban hiányozni fog neki. Ehelyett inkább maradj hű önmagadhoz. és akárhányszor rájön, milyen különleges vagy, annál kevésbé sírja majd vissza a múltat. Ha mégsem, akkor viszont Neked kell erősnek lenned, és elhagynod őt, hogy valaki olyat találj, aki értékel és megbecsül Téged.