Honnan tudhatod, hogy csak egy búfelejtő kaland vagy számára?
2021-07-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Rátaláltál, beleszerettél. Minden porcikáddal hinni akarod, hogy egy különleges kapocs alakult ki köztetek, de sajnos az a bizonyos belső hang valami egészen mást súg? Úgy érzed, hogy talán csak azért van Veled, mert felejteni szeretne, és a korábbi sebeire keres benned gyógyírt? Bizonytalan vagy? Szerencsére nem vagy egyedül. Összegyűjtöttünk néhány olyan jelzést, amelyek segíthetnek kiigazodni a partnered viselkedésén.

 

Csak nemrég szakított az exével.

Bizonyára mesélt néhány dolgot a múltjából, amelyből esetleg kiderült, hogy csak pár hete ért véget egy hosszabb párkapcsolata. Az is előfordulhat, hogy korábban sem volt túl sokáig egyedül, inkább egyik partnertől lépett át egy másikhoz. Holott minden embernek szüksége van időre ahhoz, hogy lezárhassa a múltat, és feldolgozza az elszenvedett fájdalmat. Ha ő ezt a szakaszt kihagyta, akkor elég valószínű, hogy még nincs túl az exén, és csak azért van Veled, mert Tőled várja, hogy segíts felejteni.

Az exéhez hasonlítgat.

Az egyik legbiztosabb jelzés, hogy még sokat gondol a volt párjára, ha minden mozdulatodat, szokásodat hozzá hasonlítja. „Sokkal jobban főzöl, mint ő!”, „Sosem ölelt úgy, mint Te engem!”, és a hasonló mondatok nagyon árulkodóak. Egy olyan ember, akit már egyáltalán nem foglalkoztat az exe, az nem mond ilyeneket. Ő ugyanis már teljesen elvesztette az érdeklődését a volt barátnő iránt, és nyitott egy egészen új dologra. Neked nem kell felvenned a harcot az elődöddel, hiszen ez a kapcsolat már csak Rád és a partneredre tartozik, ahol nincs helye másnak, semmilyen formában.

Ezt is olvasd el! - Mit tegyél, ha úgy érzed, hogy a pasid csak kihasznál?

Még mindig találkoznak.

Több, mint elég vészjelzés, ha gyakran találkozik az exével. Főleg akkor, ha esetleg pont amiatt kési le Veled a randit, mert állatorvoshoz kellett vinnie a volt barátnője kutyáját. Vagy csak összefutottak a plázában, és beültek csevegni egy kávéra. Ez nem elfogadható viselkedés a részéről, hiszen, ha egyszer szakítottak, akkor nem kell újra és újra találkozgatniuk egymással. Ezt persze tetézhetik még olyan apróságok, hogy épp a randitok közepén bombázza a partneredet üzenetekkel, esetleg fel is hívja, és Te fültanúja leszel az egész beszélgetésnek. Nyilván ennél is rosszabb forgatókönyv erre a helyzetre, ha el titkolja mindezeket előtted, így a kapcsolat eleve szakításra van ítélve.

A legrosszabbra készül.

Azaz úgy gondolja, hogy Veled is majd minden ugyanolyan rosszul alakul, mint a volt párjával. Te is hasonlóan fogsz viselkedni, megcsalod vagy egyszerűen csak elhagyod. Mindezt ráadásul úgy, hogy még egyetlen okot sem adtál számára a bizonytalanságra és a bizalmatlanságra. Ez sajnos egy piros jelzés lehet számodra, hogy nagyon nem tudta még feldolgozni a múltbéli sérelmeit, és időre lenne szüksége, hogy tovább tudjon lépni. Csak azután lehet esély arra, hogy Téged igazán megismerjen, és valódi kötelék alakulhasson ki köztetek.

 Ha a fenti jelek közül bármelyiket is észleled az új párodnál, akkor jobb, ha figyelsz, és megpróbálsz a dolgok mögé látni. Sajnos egy ilyen helyzetből nem kerülhetsz ki győztesen, és nem számíthatsz valódi boldogságra addig, amíg ő el nem engedi a múltat, és eljut oda, hogy csakis Rád koncentráljon.