Hogyan ne szigeteld el magad a boldogságtól?
2022-03-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Az emberek nyughatatlanul a tökéletes párkapcsolatról álmodoznak, egész életükben. Minél többet élnek egyedül, annál magányosabbnak érzik magukat, különösen a boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élő barátaik társaságában.

De a folyamatos sóvárgás a szerelemért, a tökéletes ideál utáni hiábavaló hajsza sajnos egyre jobban elkülöníti őket, és eltávolítja egy vágyott kapcsolat lehetőségétől. Számukra az egyetlen megoldás abban rejlik, ha visszalépnek egy lépést, és először önmaguk fejlesztésére koncentrálnak.

Hogyan fogj hozzá?

Nem várhatod mástól a boldogságot, azt önmagadban kell megtalálnod. Fontos, hogy képezd és fejleszd magad, hogy egy független, erős és magabiztos emberré válj, aki nem adja fel az értékrendjét és nem köt kellemetlen kompromisszumokat mások kedvéért. Ha sugárzik rólad az elégedettség, akkor vonzóbbá válsz mások számára.

Magabiztosság viszont nincs pozitív hozzáállás nélkül. Hinned kell benne, hogy Rád is vár valahol a párod, már csak meg kell fogalmaznod, hogy mire vágysz igazán. Ezzel önmagadnak is segítesz, hiszen így nem csupán céltalanul, egy ismeretlen homályos ideál után fogsz kutatni, hanem pontosan tudni fogod, kit is keresel. Már az első randevú előtt eldöntheted, hogy van-e értelme elmenned, vagy inkább tovább nézelődsz.

Ha hosszú távú, komoly elköteleződést keresel, akkor ilyen szemmel nézd a jelölteket. A türelmetlen kapkodás biztosan nem vezet eredményre, talán belefuthatsz néhány rövidebb kalandba, de a végső célodat így nem fogod tudni elérni.

Fontos, hogy mindig magadat add. Amikor valaki másnak próbálsz látszani, azzal csak annyit érsz el, hogy a partnered ebbe a más személyiségbe szeret bele, és mikor végül igazán megismer, csalódni fog, és szakítani.

Ez is érdekelhet! - Ha szingliként magányos vagy, az nem a gyengeség jele!

Ne hangoztasd úton-útfélen, hogy egyedülálló vagy. Ezzel csak az elszigetelődésedet erősíted magadban és másokban. Helyette inkább koncentrálj arra, hogy hasznosan töltsd a szabadidődet, úgy, ahogyan Te szeretnéd. Bármit csinálhatsz egyedül, akár a világot is körbeutazhatod, a lényeg, hogy tanuld meg értékelni ezt az egyedül töltött időt. Ezzel arra motiválhatod a többi embert, hogy ők is értékeljék azt az időt, amit nekik szentelsz.

A szingliség csak egy állapot, rajtad múlik, hogy meddig tart és mit hozol ki belőle. Ha készen állsz a fejlődésre, az változást hoz, az pedig ki tudja, talán a vágyott boldogságot!

Hasonló bejegyzések