Hogyan lépj tovább, ha az új párod szó nélkül faképnél hagyott?
2023-03-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Hallottál már a ghosting jelenségről? Erről a viselkedésről akkor beszélünk, amikor megismerkedsz valakivel, és úgy tűnik, hogy minden szépen alakul köztetek, aztán egyik pillanatról a másikra ő bármilyen előjel nélkül eltűnik az életedből. Egy ilyen helyzetben könnyen elbizonytalanodhatsz, és olyan gondolatok kavaroghatnak a fejedben, hogy vajon tényleg megtörtént ez az egész? Jelentettél neki valamit, vagy csak a szemedbe hazudott végig? Hogyan tud valaki így eltűnni?

Ezek nehéz kérdések, és a legnagyobb baj az, hogy nem lesz, aki megválaszolja őket. Ott maradnak benned lezáratlanul, mint ez az egész kapcsolat. Pont ezért olyan fájdalmas a továbblépés is ezek után. De azért nem lehetetlen. Ehhez adunk most a kezedbe egy konkrét tervet.

 

1. Nevezd nevén azokat az érzéseidet, amelyeket kiváltott belőled az eltűnése.

Amikor egy friss szerelem ilyen véget ér, akkor természetes, hogy elöntenek az érzelmek. Kavaroghat benned a düh, a szomorúság vagy a zavarodottság. Ezek a negatív érzések normális válaszreakciók részedről, hiszen egy valódi párkapcsolatban ilyen nem történhet meg, az nem erről szól.

2. Sose okold magadat.

A ghosting egyik legelviselhetetlenebb következménye, hogy az áldozat kezdi el hibáztatni saját magát. Elbizonytalanodsz, hogy mi rosszat tettél, azt hiszed, hogy nem voltál a másik számára elég jó, vagy elég vonzó, ezért nem érdemled meg, hogy akár egy sort is írjon számodra. De ezt ne tedd. Sose vedd magadra mások önző viselkedését.

3. Milyen emberre utal a partnered viselkedése?

Az élet komplikált és kiszámíthatatlan. Megesik, hogy olyan helyzetbe kerül valaki, ami miatt másként viselkedik, mint, ahogy szokott, és ahogy elvárnánk tőle. Egy katasztrófa, vagy haláleset nyomán érthető, hogy valaki minden mást kizár az életéből és csak a problémára koncentrál. Ilyenkor egyértelmű, hogy nem pont a romantikára szán időt.

De! Sajnos a ghosting jelensége leggyakrabban mégsem ezekből a váratlan, szörnyű helyzetekből fakad. A legtöbb ilyen partner egyszerűen nem áll készen egy valódi párkapcsolatra, és nem elég felnőtt ahhoz, hogy ezt nyíltan beismerje. Nem akarnak szembenézni a saját és a másik érzelmeivel, és az ezzel együtt járó elköteleződéssel. Ezért aztán az egyszerűbb utat választják, és lelépnek szó nélkül. Így nincs szemtől szembe konfliktus, nem látják a másik fájdalmát és értetlenségét, nem kell magyarázkodniuk és bocsánatot kérniük.Ez is érdekelhet! - Miről ismerheted fel, ha a partnered csak játszik Veled?

4. Nevezd nevén a partnered viselkedését és koncentrálj a leckére, amit ebből az egészből megtanultál.

Önző, éretlen, és érzéketlen. Ő ilyen. Ez ellen Te nem tehetsz semmit. És hidd el, hogy jobb is, ha egy ilyen emberrel nem kerültél végül közelebbi kapcsolatba. Ki tudja később mire számíthattál volna tőle. Ennél sokkal jobbat érdemelsz. Egy olyan embert, aki felhív akkor, amikor ígéri, és tettekkel bizonyítja odaadását a puszta szavakon túl. Ha ezt felismered, akkor sokkal könnyebb lesz magad mögött hagyni ezt az egész rémálmot.