Miről ismerheted fel, ha a partnered csak játszik Veled?
2022-04-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Randiztál már olyan partnerrel, aki folyton kérdések és kételyek között hagyott? Egyesek úgy gondolják, jó játék az a fajta macska-egér harc, amikor is egyik pillanatban még odaadóan és rajongva legyeskednek a másik körül, a következő percben pedig szó nélkül eltűnnek, akár hosszabb időre is.

Ha már Te is megtapasztaltad a saját bőrödön milyen érzés, amikor valaki így megragad majd faképnél hagy, akkor olvasd el, hogy mi motiválja ezeket az embereket, és mire számíthatsz, ha mégis kapcsolatba bonyolódnál egy ilyen partnerrel.

Övé a hatalom

A legtöbb ember ezt a fajta viselkedést a párkapcsolati hatalmi pozíciókhoz köti, úgy gondolják, hogy aki gyakran váltogatja a partnere felé tanúsított hozzáállását, az lényegében magánál tartja a kontrollt, és hatalma alá vonja a párját. Az ilyen manipulatív partnert jobb elkerülni, hiszen mellette folyamatos bizonytalanságot fogsz érezni, lecsökken az önértékelésed, és lassanként elveszíted az irányítást az életed felett.

Övé az irányítás

Randiztál már olyannal, aki folyamatosan ultimátumokat adott neked, míg nem azon kaptad magad, hogy lassan mindent, ami korábban fontos volt számodra, leépítettél az életedből, és már csak azt csináltad, amit ő diktált? Egy ilyen ember lényegében megfoszt minden számodra lelkesítő és szórakoztató tevékenységedtől, eltávolít a barátaidtól, esetleg a családodtól. Azt állítja például, hogy a hozzád legközelebb álló emberek nem elég jók számodra, ő ezért nem is kedveli őket, és el fog hagyni, ha Te nem állsz mellé és továbbra is találkozol velük. Ismerős? Egyesek csak azért csinálják ezt, mert legbelül félnek, hogy elhagyod őket, így viszont teljesen kisajátíthatnak. Pedig, ha valakit szeretünk, akkor sosem használjuk az érzéseket fegyverként ellene.

A mélybe ránt

Egy olyan ember, aki át akarja venni az irányítást az életed felett, gyakran leránt maga mellé a mélybe. Kétségek közé esel, elveszíted az önbizalmad, a hited és a céljaidat. Bármit is teszel, nem lesz elég jó számára, így végül már azt sem fogod tudni, hogy mi a jó és mi a helyes. Aztán a következő pillanatban egyszer csak teljesen megváltozik, és hirtelen okosnak és csodálatosnak tart, de ekkor Te már képtelen vagy elhinni bármit is.

Ez is érdekelhet! - Veszélyes randi trendek - Ghosting

Ghosting

Sajnos nem újkeletű jelenség a „ghosting”, amikor is a partnered minden előzetes jel és ok nélkül, hirtelen eltűnik. Egyik pillanatban még hevesen udvarol, és a következő találkátokat szervezi, aztán erre már nem érkezik meg, sőt, elérhetetlenné válik számodra. Egyértelmű, hogy nem számítasz neki, nem tartja tiszteletben az érzéseidet, és az sem érdekli, hogy ezzel a viselkedésével fájdalmat okoz Neked. Az ilyen típusú partnert sajnos nem egyszerű időben felismerni, de pont ezért fontos, hogy már az első randikon nyitott szemmel járj, és próbáld minél közelebbről megismerni a partnered, mielőtt még teljesen elvakítanának az érzéseid.