Elemi szempontok a menyasszonyi ruha kiválasztásához
2023-03-03  /  Szerző:   /   Ajánló

Az esküvő tervezése során az egyik legelső felmerülő kérdés az, hogy melyik menyasszonyi ruha legyen az, amit végül majd viselni szeretnénk a nagy napon.

Mielőtt letennénk a voksunkat bármelyik fazon mellett, gondoljunk át néhány szempontot, melyek nagyban megkönnyíthetik a döntéshozatali folyamatot.

Évszak

Ez az első tényező, amit érdemes figyelembe vennünk az esküvői ruha kiválasztásakor. Az öltözékhez használt anyag vastagsága, a menyasszonyi ruha részletei, valamint a viselt kiegészítők is teljesen más megközelítést igényelnek attól függően, hogy melyik évszak uralkodik. Míg régebben az esküvő szinte egyet jelentett a tavasszal és a nyárral, addig mára egyre népszerűbbek a színes és rusztikus őszi, illetve a mesebeli hangulatú téli esküvők.

Helyszín

Más menyasszonyi ruha illik egy impozáns templomi esküvőhöz, mint egy tengerparti ceremóniához, és teljesen más típusú öltözéket célszerű választani egy modern, polgári szertartáshoz - olvashatjuk Almássy Éva esüvői ruhaszalon weboldalán. Gondoljuk át, hogy beltéri vagy kültéri esküvőt szeretnénk, hogy milyen terepen zajlik majd az ünnepség. A tematikus esküvők új kapukat nyitottak meg előttünk, így helyszín tekintetében tényleg nincs határ. Egybekelhetünk szívünk választottjával egy apró kápolnában, de akár egy régi, rusztikus pajtában is.

Költségvetés

Anyagi lehetőségeink is hatással vannak a menyasszonyi ruha kiválasztására, de az erre vonatkozó keretek egyáltalán nem mennek a minőség rovására. Manapság ezernyi lehetőség áll a hölgyek rendelkezésére. Egy gazdagon felszerelt esküvői ruha szalon minden menyasszonyi igényt képes kielégíteni, a legnagyobb divattervezők által megálmodott kreációk kedvező áron juthatnak el hozzánk a kölcsönzés lehetőségéből fakadóan.

Testalkat

Nincsenek kőbe vésett intelmek, hogy mit viselhetünk a nagy napon, de javasolt élnünk a különböző testalkatokra vonatkozó irányelvekkel. Ez nem a molett - karcsú skálán történő kategorizálást foglalja magába, hanem azokat az apró, ám jelentőségteljes részleteket, melyek a legfontosabb arányokat veszik alapul. Ezeket az íratlan szabályokat olyan fontos tényezők határozzák meg, mint például a vállak és a csípő szélessége, a derék íve, vagy a nyak hossza. A cél minden esetben az, hogy a menyasszonyi sziluett kiegyensúlyozott és teljes mértékben személyre szabott legyen.