Hogyan legyél tökéletes társ?
2022-01-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Szerelem, megértés, párbeszéd, támogatás. Ezek azok a dolgok, amelyeket mindannyian keresünk egy párkapcsolatban. Emellett fontos természetesen a fizikai vonzalom, a hasonló értékrend és gondolkodás.

De mitől lesz igazán sikeres és így tartós egy párkapcsolat? Kiből lesz tökéletes társ? Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány jellemzőt, amely bárkit azzá tehet!

 

Viselkedj éretten és felelősségteljesen!

Egy igazi part felvállalja a tetteit és azok következményeit. Ha lerázod magadról a gyerekkorból magaddal hozott sérelmeket, és érett felnőtt módjára viselkedsz, ha megérted, hogy ezek a nehézségek formáltak olyanná, amilyen vagy, és nincs szükség arra, hogy elkövesd ugyanazokat a hibákat, akkor ideális párja lehetsz majd a kedvesednek. Legyél független, aki képes uralkodni az érzelmein és megértéssel fordul mások felé.

Maradj őszinte, akiben minden körülmények között meg lehet bízni!

Különösen a férfiak számára követendő a fenti mondás, hiszen egy tökéletes társ sosem hazudik, tisztában van a képességeivel, de ismeri a korlátait is. A párodnak éreznie kell, hogy megbízhat benned és a szerelmedben.

Legyél nyitott az új dolgokra!

Soha ne zárkózz el az új lehetőségektől és ötletektől, különösen akkor, ha a partnered kér rá. A nyitottság és kíváncsiság minden kapcsolatban fontos.

Legyél gondoskodó

Egy tökéletes társ képes kifejezni az érzéseit, és odafigyel a másik érzelmeire is. Próbálja beleképzelni magát a párja helyébe, az ő szemszögéből nézni a dolgokat, így hatékonyabban kommunikálni.

Értékeld az egyéniséget!

Egy párost két független, egyedi ember alkot. Két különböző személyiség, saját célokkal és szokásokkal. Nem várhatod el a párodtól, hogy mindenben olyan legyen, mint Te, a saját életedet Neked kell megélni, és neki is az övét. Tartsd tiszteletben a rá jellemző dolgait, gondolkodását.


Ezt is olvasd el! - Hogyan alakíts ki boldog párkapcsolatot valakivel, aki pont az ellentéted?

Legyél szórakoztató!

 Egy kis humor minden helyzetben jól jön. Tudnotok kell együtt nevetni, és közösen jól szórakozni. Az izgalom és humor (pl. egy mókás randi) tökéletes kombináció, amely minden kapcsolatot felpörget.

Legyél jelen, és figyelj oda!

A legnagyobb ajándék, amit valakinek adhatsz, az a figyelmed, és hogy jelen vagy adott pillanatban. Nem bonyolult dolog valaki tökéletes társa lenni, csak hallgasd meg mindig, amikor szüksége van rá, tiszteld és bánj olyan kedvesen vele, ahogy megérdemli.

Talán minden tippünk közhelynek tűnik, mégis ilyen egyszerű dolgokon múlik. Próbáld ki!