Hogyan kezeld az első vitákat egy friss párkapcsolatban?
2023-06-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Eddig minden szépen alakult köztetek, túlvagytok jónéhány randevún és közös programon, már úgy érzed, hogy egymás életének részévé kezdtek válni. És akkor bekövetkezik az első konfliktushelyzet, egy vita vagy nézeteltérés. De hidd el, ezzel nincsen semmi baj. A konfliktusok egy emberi kapcsolatban sem kerülhetők el. Az viszont nem mindegy, hogyan reagálsz rá, és miként kezeled. Hogy végül eltávolít, vagy inkább még közelebb hoz egymáshoz benneteket. Mit tegyél, ha szeretnéd megóvni a kapcsolatot?

 

Ne színleld, hogy minden rendben van!

A nők többsége hajlamos szőnyeg alá söpörni egy problémát, és egy rossz érzést, különösen akkor, ha fél a férfi elvesztésétől. Számtalan kudarcba fulladt kapcsolat után már nem akarod újra elrontani, és kukába dobni az egészet. Ezért aztán inkább csendben maradsz, rábólintasz olyan dolgokra is, amelyektől már előre kényelmetlenül és rosszul érzed magad. Előtte színlelsz tovább.

Bármennyire is azért teszed ezt, hogy megvédd a kapcsolatot, pont az ellenkezőjét éred el. Odaláncolod magad egy olyan partnerhez, akinél sokkal jobbat érdemelsz, és elzárod magad attól a lehetőségtől, hogy rátalálj egy hozzád igazán illő társra. Hiszen, ha sosem mondod el neki, hogy mi a problémád, akkor honnan is tudhatná?

 

Ne őt hibáztasd mindenért!

A túl sok hallgatás előbb-utóbb ki fog törni belőled, és akkor már nem lehet megállítani. A párod fejéhez vágsz minden sérelmet, fájdalmat és problémát. És persze ilyenkor olyan dolgok is kiszaladnak a szádon, amelyeket nem feltétlenül gondolsz komolyan, a partnered pedig csak annyit ért meg az egészből, hogy hibát követett el, és emiatt kiborultál rá. 

Ez is érdekelhet! - Túl vagytok az első vitán? Ezért nem szabad pánikba esned!

 

Mondd el neki, ha valami bánt!

Ha egy férfi valami olyat tesz, amitől nem érzed jól magad, és esetleg ez rendszeresen előfordul, akkor próbálj meg az érzéseidre koncentrálni ahelyett, hogy a tettére fókuszálnál. Ha például elfelejt felhívni, akkor mondd azt neki, hogy rossz kedved van amiért már nem beszélgettek annyit, mint az elején. Ha így vezeted fel, akkor nem őt teszed célpontba, hanem a párkapcsolatotokat.

Ezután kérdezd meg, hogy „Van valami, amiről tudnom kellene?”. Ezzel a problémáról a megoldás felé tereled a beszélgetést, és ez óriási különbség.

Ha kimutatod az érzéseidet, és lehetőséget adsz neki a változtatásra, azzal őt sem védekezésre kényszeríted, hanem sokkal inkább közös fejlődésre, amely által a kapcsolatotok is megerősödhet.