Hogyan csökkentsd a viták számát a párkapcsolatodban?
2022-12-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ki mondta, hogy egy párkapcsolat minden nap ugyanolyan felhőtlenül boldog és békés? Biztosan nem volt igaza. Nincs annál nagyszerűbb dolog, mint rátalálni a számodra tökéletes párodra, valóban elköteleződni egymás irányába, és együtt folytatni az utatokat tovább.

De bármennyire is harmonikus köztetek a kapcsolat, bármennyire is jól működik a kémia, elkerülhetetlenek időnként a viták és konfliktusok, és még ha mindennél jobban is szeretitek egymást, akkor is előfordulhat, hogy feldühít a másik viselkedése vagy reakciója egy-egy nehezebb helyzetben.

De amíg egyesek hangot adnak a nemtetszésüknek, mert csak így tudják levezetni a belső feszültségüket, addig mások a béke fenntartása érdekében inkább csendben maradnak.

Egy felbukkanó konfliktus során fontos, hogy megkeresd a probléma gyökerét, hogy mi váltotta ki a vitát és az ingerültségedet.

Az alábbi néhány módszer segíthet visszanyerni a nyugalmadat, és jól kezelni egy-egy ilyen helyzetet.

Emlékeztesd magad a párod jó tulajdonságaira

Senki nem tökéletes, mindenkinek vannak rossz szokásai és kevésbé előnyös tulajdonságai. De ha ezek helyett inkább a pozitívumokra koncentrálsz, és arra, amiért annak idején a párodul választottad őt, akkor sokkal kevesebb olyan helyzet adódik majd, amely feszültséget gerjeszt köztetek.

Egyszerűen határozd el magadban, hogy bizonyos elvárásokat elengedsz. Ha nem akarod görcsösen, hogy mindig minden tökéletes legyen, és nem ragaszkodsz mereven az előzetes elképzeléseidhez, akkor sokkal könnyebben át tudtok majd vészelni nehéz szituációkat is. Az életben mindig adódnak váratlan helyzetek, amelyekre nem lehet felkészülni, és sosem úgy alakul semmi, ahogy a nagy könyvben meg van írva, de attól még boldog lehetsz a kedvesed oldalán, mert sokkal fontosabb, hogy együtt lehettek.

Ha változtatsz a nézőpontodon, és csak a jóra fókuszálsz, akkor őt is más színben fogod látni, és elégedettebb leszel.

Ez is érdekelhet! - Egy haldokló kapcsolat biztos jelei

Beszélj az érzéseidről vele

Az őszinte és nyitott kommunikáció minden kapcsolat alapja. Ha a partnered valami Neked nem tetszőt tesz, akkor ne őrlődj magadban, hanem mondd el neki, és próbáljatok közösen megoldást keresni a problémára.

Ha bármiről tudtok beszélni egymással, az segít elmélyíteni köztetek a kapcsolatot, erősíti a bizalmat, és csökkenti a későbbi konfliktusok felbukkanásának esélyét.

Találj más módszert a feszültséged levezetésére

A sport mindig jó eszköz a kikapcsolódásra, és a lelkünk megtisztítására. De beiratkozhatsz jógára is, amely megváltoztathatja az egész életedhez való hozzáállásodat. Járj el kirándulni a természetbe, vagy utazzatok el közösen egy minivakációra, amely segíthet kicsit elfelejteni a hétköznapi gondokat.