Egy haldokló kapcsolat biztos jelei
2022-11-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Amikor egy filmen nézzük olyan könnyűnek tűnik a megoldás. Láthatóan nem működik a kapcsolat, a pár viszont nem jut el a felismeréshez, hogy itt kellene az egészet befejezni. Inkább folytatja a vitákat és a mindennapos harcokat. Persze egy kitalált történet pont ettől a drámától lesz érdekes.

Sajnos azonban a valóságban sincs ez másként. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a mi párkapcsolatunkban minden rendben, és ha bár nem vagyunk boldogok, akkor is ráfogjuk az időre, meg a megszokásra. Két ember könnyen belefásul egy kapcsolatba, és bár egyikük számára sem jó, mégis együtt maradnak, mert már el sem tudják képzelni, hogy milyen lenne mindent újrakezdeni. De sok esetben el sem jutnak a felismerésig, hogy talán jobb lenne külön.

Melyek azok a jelzések, amelyek biztosan megmutatják, hogy egy kapcsolat már eljutott a végstádiumba?

Már nem szeretitek úgy egymást, mint korábban

Mondhatnánk, hogy a szenvedély idővel mindenkinél megkopik. De egy szerető párkapcsolatban az alapvető érzelmek egymás iránt sosem múlnak el. Folyton csak kritizáljátok egymást? Már Te sem vagy biztos benne, hogy valamit egyáltalán érzel-e még iránta? Ha egy kicsit kinyitod a szemed, és megpróbálsz a hétköznapi vitáitok mögé nézni, akkor könnyen felismerheted a problémák gyökerét.

Már nem érdeklődtök egymás iránt

Az ismeretségetek kezdetén még a párod volt számodra a minden. Ma már úgy kell rávenned magad, hogy bármilyen közös programra elmenj vele. Ilyenkor kellene hallgatnod arra a bizonyos belső hangodra, amely biztosan azt suttogja feléd, hogy ez már így nincs rendben. Már elmúlt a kölcsönös érdeklődés bennetek egymást iránt, szinte unatkoztok a másik társaságában.

Nem találjátok a közös hangot

Egy jó kapcsolat alapja a megfelelő kommunikáció. Ha ez hiányzik, akkor hosszabb távon nem fog működni. Ha kommunikációs problémáitok vannak az számtalan formában megtestesülhet. Az állandó viták, tiszteletlen beszéd vagy akár a büntető hallgatás, egyik sem egy boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatra utaló jelzés.

Ez is érdekelhet! - 5 dolog, amit soha ne kövess el válás után

Egyre többször eljátszol a gondolattal, hogy milyen lenne, ha szakítanátok

Amikor szerelmes az ember, akkor elképzelni sem tudja az életét a másik nélkül. Bármilyen nehézségek és problémák adódnak is, ketten együtt képesek vagytok megoldani, mert szerves részei vagytok egymás életének. Ha viszont már ott tartasz, hogy a szingli életen ábrándozol, és eszedbe sem jut, hogy ott helye lenne a jelenlegi párodnak, akkor elég nagy a baj köztetek.

Inkább valaki mással lennél

Egy kapcsolat végét nagyon jól mutatja, ha a páros két tagja már nem szívesen tölti együtt az időt. Inkább a barátaiddal mész el szórakozni, vagy a munkádba temetkezel, mindegy, csak ne kelljen otthon lenned. De ha így van, akkor miért nem zárod le ezt az egészet most azonnal?