Hogyan állítsd helyre a bizalmat egy hazugság után?
2022-01-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Minden emberi kapcsolat, és különösen a párkapcsolatok, törékenyek. Egyetlen hazugság, és vége lehet mindennek néhány szempillantás alatt. Hiába történik meg csak egy alkalommal, mégis aláássa a felek közti bizalmat, és onnantól kezdve állandó gyanú nehezedik a kapcsolatra.

A rossz hír az, hogy nagyon nehéz visszaállítani egy összetört bizalmat. A jó hír viszont, hogy azért lehetséges.

Mit kell hozzá tenned? Kövesd az alábbi tanácsainkat!

Beszélgessetek!

Miután egy olyan komoly, negatív eset bekövetkezik, amely alapjaiban ingatja meg egy párkapcsolatban a felek közti bizalmat, akkor a nyílt és őszinte kommunikáció mindennél fontosabb. Ha korábban nem is voltatok ezen a téren erősek, most még több energiát kell belefektetnetek abba, hogy rendszeresen megosszátok egymással a legbensőbb gondolataitokat, érzéseiteket. Alapvető, hogy mindez kölcsönös legyen, hogy meghallgassátok egymást, és értsétek is meg a másikat.

Változtassatok a megszokott sémákon!

Ha valami eddig nem működött jól, akkor azt ne erőltessétek tovább. Próbáljatok másként kommunikálni egymással. Talán pont az vezetett a problémához, hogy sosem értettétek meg a másik nézőpontját, és emiatt csak elbeszéltetek egymás mellett.

Gyakoroljatok!

Bármilyen furcsán is hangzik, a bizalmat lehet gyakorolni. Ennek egyik módja, hogy játszatok kérdezz-felelek játokot, amikor minden kérdésre teljesen őszintén kell válaszolnotok, még a legnehezebbekre is. Hidd el, ha egy ilyen gyakorlaton túlestek, sokkal közelebb fogjátok magatokat érezni egymáshoz. Ráadásul, ha rá mertek egymásra egy-egy titkot bízni, akkor tisztán mutatja majd az elkötelezettségeteket a másik felé.

Ezt is olvasd el! - Bizalom a párkapcsolatban – 8 tipp, amivel megalapozhatod

Ne álljatok bosszút!

Ha hazugságon kaptad a párodat, nagy kísértést érezhetsz, hogy kicsinyes bosszút állj, és viszonozd a ballépését. De ez egy romboló és semmiképpen sem ajánlott viselkedés lenne. A párkapcsolat megmentéséhez legalábbis biztosan nem járulna hozzá, csak tovább növelné a szakadékot köztetek, és valószínűleg végérvényesen a szakítás felé terelne.

Adj elég időt!

A bizalom helyreállítása nem fog megtörténni egyik pillanatról a másikra, ehhez jóval több időre és türelemre lesz szükség. Talán elég lesz néhány hónap, de az is lehet, hogy akár évekig eltart. De, ha mindketten komolyan gondoljátok egymással a közös életeteket, akkor még ennyi időt is megér beletenni a dolgok helyreállításába.