Hány vasat érdemes a tűzben tartani online társkeresésnél?
2024-04-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Ma már a szakértők is azt javasolják, hogy a társkeresési folyamat során is tudatosan járjunk el a nagyobb hatékonyság és siker érdekében. Számtalan stratégiát követhetünk, például az sem mindegy, hogy egy időben hány potenciális partnerrel levelezünk. Egyesek azt mondják, hogy minél több, annál jobb, mások viszont inkább a minőséget helyezik előtérbe és egyetlen, sok szempont alapján megfelelőnek tűnő partnert javasolnak. De vajon melyik a helyes megközelítés?

Az első kapcsolatok ritkán vezetnek komoly kapcsolathoz.

Az igazság az, hogy a társkeresés gyakran hosszadalmas folyamat, és nagyon ritka az az eset, amikor pont az első levelezőpartnerünk lesz a Nagy Ő számunkra.

Több lehetőség, nagyobb esély

A nagy számok törvénye a társkeresésben is segíthet, hiszen minél több emberrel levelezünk, annál többféle személyiséget ismerhetünk meg, így könnyebben eldönthetjük, hogy milyen típusú partner lenne számunkra ideális.

Az ideális partnerszám egyénfüggő

Nem létezik általánosan megállapítható optimális partnerszám. Mindenkinek saját igényei és elképzelései vannak, és ezek alapján kell eldöntenie, hány partnerrel kíván levelezni, illetve ismerkedni egyidőben.

A kevesebb néha több

Általánosságban elmondható, hogy a túl sok partnernek is megvannak a hátrányai. Például könnyebb elveszíteni a fókuszt, és felületes kapcsolatok alakulhatnak ki. Ezek pedig ritkán vezetnek el egy tartós és komoly párkapcsolathoz, hiszen nincs időnk alaposan megismerni egy partnerjelöltet sem.

Minőség vagy mennyiség

Ezért is érdemes inkább kevesebb, de mélyebb kapcsolatot keresni, amely lehetővé teszi, hogy jobban megismerjük a partnerünket, és esélye legyen egy szorosabb kötelék kialakulásának.

Ne csak levelezz

Az írott kommunikáció után érdemes minél hamarabb személyesen találkozni a potenciális partnerrel, hiszen leginkább így derülhet ki, hogy van-e valódi összhang és vonzalom köztetek.

 

Sajnos nincs egyetlen helyes válasz arra, hány partnerrel érdemes egyidőben levelezni. Fontos figyelembe venni saját igényeinket, lehetőségeinket és értékrendünket, és ennek megfelelően dönteni. A fontos az, hogy legyünk nyitottak, és ne felejtsük el jól érezni magunkat a társkeresés során.

 

Ez is érdekelhet! - Hogyan írj érdekesen magadról az online randi profilodon?