Eperdiéta hasi zsírra
2024-04-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Élvezd a gyümölcs jótékony hatását!

Lassan egyre több helyen kapható már a piros finom gyümölcs, így érdemes kihasználni a gyümölcsben rejlő jótékony hatóanyagokat, mint például az A-, B-, PP-, K- és E-vitaminokat, a jótékony savakat, a pektint, a különböző növényi fehérjét, valamint a káliumot, vasat, kalciumot, jódot, foszfort és magnéziumot.

Az eper jót tesz azoknak is, akik vérszegénységben, álmatlanságban, hepatitiszben, epegörcsben, magas vérnyomásban szenvednek. Az eper fogyasztásával serkenthetjük a vörös vértestek képződését, ezáltal javítva az agy oxigénellátását, és a többi sejtét is.

Segíti a máj munkáját, erősíti az immunrendszert, méregtelenít, így megelőzhető a húgyúti fertőzés is, és szabályozza a a vércukorszintet.

150 g eper elfogyasztásával lefedhetjük a napi teljes C-vitamin szükségletünket, a B-vitamin szükségletünk 10 százalékát, és jelentős mennyiségű K-vitamint is bevihetünk a szervezetünkbe, és mindössze csak 40 egységnyi kalória van benne.

Az eperdiéta napi 300 g gyümölcs elfogyasztásáról szól. A kúra legkevesebb 2 hétig tartson. Cukrot ne használjunk.

Reggelire ehetünk: zabpehellyel almával, banánnal és eperrel joghurtot, míg ebédre spárgával és eperrel készült a pulykamell is kiváló étel a diétázni vágyóknak.