Eperdiéta hasi zsírra
Élvezd a gyümölcs jótékony hatását!
Lassan egyre több helyen kapható már a piros finom gyümölcs, így érdemes kihasználni a gyümölcsben rejlő jótékony hatóanyagokat, mint például az A-, B-, PP-, K- és E-vitaminokat, a jótékony savakat, a pektint, a különböző növényi fehérjét, valamint a káliumot, vasat, kalciumot, jódot, foszfort és magnéziumot.
Az eper jót tesz azoknak is, akik vérszegénységben, álmatlanságban, hepatitiszben, epegörcsben, magas vérnyomásban szenvednek. Az eper fogyasztásával serkenthetjük a vörös vértestek képződését, ezáltal javítva az agy oxigénellátását, és a többi sejtét is.
Segíti a máj munkáját, erősíti az immunrendszert, méregtelenít, így megelőzhető a húgyúti fertőzés is, és szabályozza a a vércukorszintet.
150 g eper elfogyasztásával lefedhetjük a napi teljes C-vitamin szükségletünket, a B-vitamin szükségletünk 10 százalékát, és jelentős mennyiségű K-vitamint is bevihetünk a szervezetünkbe, és mindössze csak 40 egységnyi kalória van benne.
Az eperdiéta napi 300 g gyümölcs elfogyasztásáról szól. A kúra legkevesebb 2 hétig tartson. Cukrot ne használjunk.
Reggelire ehetünk: zabpehellyel almával, banánnal és eperrel joghurtot, míg ebédre spárgával és eperrel készült a pulykamell is kiváló étel a diétázni vágyóknak.