Hamburger másként
Hozzávalók 4 darabhoz:
-1 gerezd fokhagyma
-50 dkg darált marhahús
-2 ek. olaj
-1 fej vöröshagyma
-1 mk. cukor
-1 uborka
-2 db paradicsom
-4 ek. ketchup
-4 ek. majonéz
-4 hamburgerzsemle
Elkészítés:
A fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük. A húst 1 csapott teáskanál sóval, fél csapott teáskanál frissen durvára őrölt borssal és a fokhagymával jól elkeverjük. Kisebb pogácsákat formázunk belőle, melyeket kiolajozott serpenyőben megsütünk. Megsült húspogácsákat kisebb darabokra vágjuk.
A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a húspogácsák után kissé átpirítjuk, megszórjuk a cukorral, hogy karamellizálódjon. A paradicsomot és az uborkát megmossuk, felszeleteljük. A ketchupot és a majonézt összekeverjük.
A hamburgerzsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk és megtöltjük úgy, hogy először kibéleljük uborkával, erre jön a hús, a hagyma, a paradicsom, a majonézes szósz, majd újra paradicsom, uborka. Végül tálalás előtt ráhelyezzük a buci tetejét.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva