Hamar befogadták Tóth Gabit
2024-04-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Tóth Gabi és kedvese, Papp Máté Bence elképesztő részletességgel számoltak be a kapcsolatukról, illetve arról, hogy Gabira miként tekintettek a táncos szülei.

Ahogyan azt korábban már mi is megírtuk, tavaly januártól Tóth Gabi nagyon sokszor küzdött pánikrohammal azon gyűlöletcunami miatt, amit a házassága felbomlását követően kapott. Az egészsége és a lelke is romokban volt, de minden megváltozott, mert megismerte új szerelmét, Papp Máté Bencét, aki mellett sokkal felszabadultabb és nyugodtabb lett. Igaz, kaptak hideget-meleget a kapcsolatuk miatt, és bár sokszor úgy érezték, van egy szint, amit átléptek a kritikusaik, kitartottak egymás mellett. Az énekesnőt a Fricska Táncegyüttes tagja a szüleinek is bemutatta, akik egyből befogadták és megkedvelték őt, így új családra talált bennük.

– Mindketten művészek vagyunk, így sokkal mélyebben és magasabban tudunk megélni dolgokat. Máté viszont stabil és erős társ volt a legnehezebb időszakban is. Biztos vagyok benne, hogy sokan elfutottak volna, és azt mondják, „ne haragudj, nekem ez a balhé nem kell”... De ő minden batyummal együtt vállalt engem, a családja előtt is. Máté szülei pedig hatalmas nyitottsággal fogadtak, és amikor mindenki ellenem volt, ők lettek a menedékem. Náluk biztonságra leltem. Az első pillanattól kezdve óriási szeretettel fogadtak. Ha ők nem lettek volna, biztos vagyok benne, hogy sokkal nehezebben vészelem át ezt az időszakot – mondta Gabi, megemlítve, hogy rögtön az elején a mély vízben találták magukat, hiszen nem gondolták, hogy ennyi negatív véleménnyel kell majd szembenézniük. A táncos azonban nem ijedt meg a kihívástól, büszke volt Gabira, amiért ennyire bátran viselkedett.

Máté szülei, Anikó és Imre is néptáncosok, akik táncok gyűjtésével is foglalkoznak, és megannyi dolgot tesznek a népi kultúráért. Megalapították a Jászság Népi Együttest és létrehozták a Csángó Fesztivált,. Most először beszéltek arról, hogyan fogadták az előadót, amikor a fiuk bemutatta nekik.

– Emlékszem, amikor Máté hazajött Erdélyből, elmondta, hogy szakított a barátnőjével, mert megismerkedett Gabival. Mi természetesnek vettünk mindent. Nem rágódtunk rajta. Amikor bemutatta nekünk Gabit, rögtön éreztük rajta a természetességet, a kedvességet. Nem volt kérdés, hogy összeillenek. Fel sem merült bennünk, hogy ne fogadnánk be. Rögtön azt mondtuk, egy család vagyunk, és ha bármilyen támadás jön, azonnal összefogunk. Ha az embernek van egy szilárd értékrendje, akkor nem kell félteni, nem tévelyedik el. Tudtuk, hogy ha ők egymásra találtak, mi mellettük állunk, nem érdekel bennünket, ki mit gondol – szögezte le Máté édesanyja.

Gabi úgy érzi, megerősítette, hogy egy pillanatra sem gondolta úgy, miszerint Máté szülei aggódnának a gyerekük választása miatt. A profi táncos édesapja így reagált a szerelmükre:

– Az embernek a gyerekeivel való kapcsolatában vannak dolgok, ahol mi hozzuk meg a döntéseket, aztán eljön az az idő, amikor már nem mi tesszük ezt, hanem bíznunk kell a fiunkban. Nekem az volt a véleményem, hogy ez Máté és Gabi döntése. Aztán persze, jöttek az öregasszonyok, akik kérdezgették tőlem, hogy „az a maga fia?” Mondtam, hogy igen, az enyém, aztán ennyiben hagytam a dolgot. A negatív megnyilvánulásokról azt gondoltam, a kutyák csaholnak, a karaván halad. Nem szabad belemenni a harcba, mert az csak olajat önt a tűzre, ám ha nem foglalkozol velük, akkor elfáradnak. Ilyen helyzetekben nekünk azokra kell koncentrálni, akik meghallgatnak, velünk vannak és támogatnak, nem azokkal, akik rólunk pletykálnak – fejtette ki Imre.

Az énekesnő bevallotta, attól is félt, hogy a kislánya mit szól majd a szerelmükhöz, illetve a történtek hogyan befolyásolják majd Máté táncosi karrierjét.

Egy nehéz helyzetben olyan emberek vettek körül, akik meghallgattak, akik támogattak. Sokszor voltak mélypontjaim, sokszor éreztem, hogy nem bírom el. Tele voltam szorongással. (...) De Anikótól és Imrétől mindig támogatást kaptam, olyan empátiával álltak hozzám, hogy egy idő után azt vettem észre, hogy nevetünk, énekelünk, táncolunk együtt, humorral szállunk szembe a nehézségekkel is

– áradozott az após- és anyósjelöltjéről Gabi.

Máté szerint minden tekintetben társra lelt a kedvesében, aki beleillik ebbe az ő világképébe, s nemcsak azért, mert „istenadta tehetség, és mindenre képes”, hanem mert ő számára az igazi társ azon a művészi úton, amin haladni szeretne. Nagyon egymásra találtak abban is, hogy azonos a küldetéstudatuk is. Gabi átértékelt magában mindent, és úgy gondolja, akkor lépett az önazonosság útjára, amikor 2015-ben visszatalált a népzenéhez.

– Nekem a népzene volt, ami segített megtalálni az önazonosságot, és abban is segített, hogy tisztábban lássam a párkapcsolataimat és a baráti kapcsolataimat is. Nem arról volt szó, hogy mindenáron akarok egy új szerelmet. Egy közös lélegzésre vágytam, egy ikerlángra, aki velem ég, aki a társam lesz a nehézségek között is. Máté az az ember, akivel a legönazonosabb időszakomban találkoztam. A legőszintébb, legtisztább lelkemmel kapcsolódtam Mátéhoz. Ahogy visszataláltam önmagamhoz, úgy találtam meg őt, akibe már nem akarok semmit belelátni. Nálam ez egy mélyebb kapcsolat annál, mint puszta szerelem. Máté és a családja mellett teljességet érzek. Örökké hálás leszek, hogy Anikó és Imre soha, egyetlen pillanatra sem kérdőjelezték meg a kapcsolatunkat – fogalmazott az énekesnő.