Hajpakolás
2016-10-21  /  Szerző:   /   Rúzs A hajmosás mellett nem árt a különféle hajpakolásokkal is ápolni  számos ártalomnak kitett hajunkat. Ha ezeket betartjuk, és rendszeresen ápoljuk fejkoronánkat hajunk egészségesebb és kellemesebb tapintású lesz már rövid időn belül. Többféle hajtípusra többféle pakolás létezik, ezeket vettük sorba.

 

Száraz hajra

1.  Kenjük be a hajunkat a hajmosás után mézzel összekevert tojássárgájával, majd takarjuk le fóliával és hagyjuk hatni kb. egy órát. Ezt követően alaposan öblítsük le a pakolást.

2.  Egyszerűen csak mézzel is bekenhetjük a megmosott hajunkat, amit kb. 15 percig hagyjunk a fóliával letakart hajunkon.

 

Gyenge és töredezett hajra

1.  Keverjünk össze 2 dl sört egy tojássárgájával, majd ezt a masszát masszírozzuk bele a hajunkba.

2.  A pakolást 5 perc után alaposan öblítsük le.

 

Könnyen zsírosodó hajra

1.  Keverjünk össze 1 dkg élesztőt egy evőkanál frissen főzött, langyos kamillateával, majd ezt a pépet adjuk hozzá két felvert tojáshoz.

2.  A masszát alaposan masszírozzuk bele a hajunkba, és 20 perc múlva öblítsük le.

 

Tápláló és hidratáló hajpakolás

1.  Főzzünk hársfából és bodzavirágból főzetet, amit szűrjünk is le.

2.  Keverjünk össze egy tojássárgáját két evőkanál mézzel és két csepp levendulaolajjal.

3.  Adjunk két evőkanál főzetet ehhez a mézes péphez, és dolgozzuk össze vele.

4.  Masszírozzuk a hajunkba és a fejbőrünkbe a masszát, és kb. 5-10 percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le. Az öblítéshez víz helyett használhatjuk a hársfa- és bodzavirágból készített főzetet is, amit már nem kell külön kimosnunk a hajunkból.

 

Vitamin a haj számára

Turmixoljunk össze egy fél banánt és egy fél avokádót, majd adjunk hozzá két evőkanál natúr joghurtot, és olívaolajat. A pakolás avokádó nélkül is elkészíthető, a natúr joghurtra pedig azért van szükség, hogy kioldja a vitaminokat.

hajpakolas