Fügés-ricottás pizza
Hozzávalók kb. 8 szelethez
A tésztához:
-50 dkg liszt
-3 dkg élesztő
--2 ek. olívaolaj + a tepsihez
1 csipet cukor
-1 kk. só
-2,5 dl víz
A tetejére:
-4 szem füge
-20 dkg ricotta
-6 ág friss kakukkfű
-3 ek. méz
-3 ek. olívaolaj
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros vízben (kb.1 dl) felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval és a maradék vízzel együtt begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. A ricottát alaposan összekeverjük sóval, borssal, majd kiskanállal apró halmokat teszünk a tésztára.
A fügét megmossuk, leszárítjuk, gerezdekre vágjuk, a tésztára halmozzuk, a kakukkfüvet rámorzsoljuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. A sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen a tetejére csurgatjuk a friss mézet és szeletelve azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva