Fügés-ricottás pizza
2023-08-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez

A tésztához:

-50 dkg liszt

-3 dkg élesztő

--2 ek. olívaolaj + a tepsihez

1 csipet cukor

-1 kk. só

-2,5 dl víz

A tetejére:

-4 szem füge

-20 dkg ricotta

-6 ág friss kakukkfű

-3 ek. méz

-3 ek. olívaolaj

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros vízben (kb.1 dl) felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval és a maradék vízzel együtt begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. A ricottát alaposan összekeverjük sóval, borssal, majd kiskanállal apró halmokat teszünk a tésztára.

A fügét megmossuk, leszárítjuk, gerezdekre vágjuk, a tésztára halmozzuk, a kakukkfüvet rámorzsoljuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. A sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen a tetejére csurgatjuk a friss mézet és szeletelve azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva