Feketelistára került Harry herceg és Meghan Markle
2024-05-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Elmulasztották az előírt éves pénzügyi nyilvántartások benyújtását, így feketelistára került Harry herceg és Meghan Markle alapítványa.

Mint ismert, sussex.com néven indult el, pontosabban alakult át a sussexi hercegi pár Archewell alapítványának korábbi weboldala, amely ebben a formában kísértetiesen hasonlít arra az elnevezésre – Sussex Royal –, amelyet még a királyi család főállású dolgozóiként használtak. A Sussex Royal használatát azonban a távozásuk idején megtiltotta Harrynek és Meghannek II. Erzsébet királynő, nehogy esetleg kereskedelmi célokra használják a királyi címeiket.

Most kiderült, hogy a 2020-ban létrehozott alapítvány bajba került, ugyanis a kaliforniai jótékonysági és adománygyűjtő szervezetek nyilvántartása alapján az Archewell Foundation nem nyújtotta be az előírt éves pénzügyi nyilvántartásokat, amivel mulasztást követett el, így a továbbiakban nem gyűjthet és költhet pénzt. A DailyMail információi szerint még januárban került „feketelistára”

Az alapítványt akár fel is függesztheti a kaliforniai főügyész vagy teljesen meg is szüntetheti, miután a hónap elején késedelmi felszólítást is kapott. Ez azért is kellemetlen, mivel a hercegi párnak szívügye a jótékonykodás, ráadásul a napokban Nigériában bejelentették az abujai GEANCO Alapítvány és az Archewell Alapítvány közötti partnerség kiterjesztését.

A lap felhívta a figyelmet arra is, hogy a független jótékonysági felügyeleti szerv, a CharityWatch szerint az Archewell által 2023 decemberében nyilvánosságra hozott adóbevallásokból fény derült arra, hogy a nonprofit szervezet 2022-ben 11 millió dolláros adománycsökkenést szenvedett el az előző évhez képest.