Ezért ne használj hamis profilképet soha, ha az interneten ismerkedsz!
2023-01-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az internetes ismerkedés egyik legproblémásabb pontja, amikor végre személyesen is találkozol egy új partner jelölteddel, és ő teljesen másként néz ki, mint amilyennek a fotóin látszott. Hogy érzed magad ilyenkor?

De, ha éppen Te vagy az, aki nem valós fotókat használsz, akkor szerinted mit fog a partnered gondolni rólad?

Talán pont az alábbi megállapításokat teszi majd. De megéri ez Neked?

Attól félsz, hogy nem találnak mások elég vonzónak.

Ha tényleg ettől tartasz, az még nem jelenti azt, hogy baj lenne Veled. Ha néhány évvel ezelőtt jobban néztél ki, ezért inkább régebbi fotókat töltesz fel a netre, azzal lehet ugyan, hogy több megkeresést fogsz kapni, és esetleg több randit, de abban biztos lehetsz, hogy az első személyes találkozáskor a partnereid csalódottak lesznek, és második randit valószínűleg nem fognak Tőled kérni.

Bizonytalan vagy abban, hogy mennyire lennél jó társ.

A fényképek sarkalatos elemnek tekinthetők az ismerkedési folyamat során, amikor próbáljuk kideríteni, hogy adott jelölt mennyire lenne számunkra megfelelő. Ugyanakkor egyetlen fotó nem fogja eldönteni, hogy két ember hosszú távon jól tud-e majd együttműködni. Hiszen Te sem szeretnél egy olyan partnert, aki csak a külsőd miatt van Veled. Abban a pillanatban, amikor megtaláljátok a közös hangot, és képesek vagytok együtt rezegni, a megjelenés és a külső adottságok másodlagossá válnak. Már csak ezért sem szabad megtévesztő fotót mutatnod magadról, hogy ne ezen múljon egy második randevú esélye.

Azt próbálod „bemagyarázni”, hogy elfelejtettél fényképet frissíteni.

Ha szeretnél párt találni magadnak, akkor ne gondold túl a dolgokat. Az életed nem egy romantikus lányregény, a buta kifogások és az idétlen magyarázkodások a való életben nem feltétlenül sülnek elpozitívan. Ha őszinte vagy és önmagadat adod, azt sokkal jobban fogják mások becsülni.

Nem zavar, ha átversz másokat.

Ha a bemutatkozásod mellé egy hamis fotót teszel fel, vagy egy olyat, ami egyáltalán nem a valós megjelenésedet tükrözi, akkor lényegében csaló vagy, aki átveri a többi társkeresőt. Egy ilyen viselkedés, bárhogyan is próbálod szépíteni, helytelen, és visszatetszést kelt. Ráadásul, ha már a legelején sem vagy őszinte, akkor mire számíthatnak Tőled a későbbiekben?

Azt gondolod, hogy mindegy milyen fotót teszel fel, mert a külsőségek másodlagosak.

Elsőre talán igaznak is hangozhat egy ilyen állítás. De valójában egyáltalán nem az. Ideológiai síkon tényleg nem a külső a döntő szempont, de az életünk nem egy játék, ez a valóság. Senkinek nincs felesleges ideje olyan társkeresőkkel bajlódni, akik nem mondanak igazat. Egy fotó igenis számít annak eldöntésében, hogy egyáltalán van-e értelme folytatni valakivel az ismerkedést.

Ez is érdekelhet! - 7 fotó, amit szabad és 6, amit sose használj a társkereső profilodban

Nem hiszel benne, hogy ha hű maradsz magadhoz, akkor több esélyed lesz a szerelemre is.

A mai világunkban sajnos minden a külsőségekről szól, legyen bármennyire is hamis. Elképzelhető, hogy az aktuális randipartnered is egy topmodell barátnőre vágyik. De egy párkapcsolat nem pusztán egy fotó. Egy párkapcsolat hosszú évek együttélése, amelyhez két személyiség kell. Ha pedig ez a két személyiség nem jön ki egymással, akkor hiába szépségkirálynő valaki, akkor sem fogja tudni megtartani a kapcsolatát.