7 fotó, amit szabad és 6, amit sose használj a társkereső profilodban
2022-09-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Hiszed vagy sem, nem mindegy, hogy milyen fotót választasz, amikor egy társkereső oldalon vagy alkalmazásban a profilodat összeállítod. Ezeken a felületeken ugyanis legtöbbször néhány másodpercen és az első benyomáson múlik minden.

Itt nem csupán az számít, hogy valaki mennyire néz ki jól egy fényképen, hanem sokkal inkább az, amit ez a kép elmond az emberről.

Nem elég a fizikai vonzalom, a fotókon át kell sugároznia a személyiségednek is.

Mit is válassz tehát? Az alábbiakban ehhez adunk néhány tippet!

Ilyen fotót inkább NE használj!

1. Amelyen épp egy halat tartasz a kezedben.

A büszke horgászok talán felhördülnek ezen, de kutatások kimutatták, hogy a társkeresők fele inkább továbbgörget egy ilyen kép láttán, semmint, hogy felkeltené benne a vonzalmat. Egyrészt elcsépelt egy ilyen beállítás, másrészt sokan visszatetszőnek ítélnek meg egy nagy fogással kérkedő partnerjelöltet.

2. Amelyen épp bulizol.

Lehet nem az a legjobb felütés ismerkedés során, ha a legvadabb partiarcodat mutatod. Különösen alkohollal a kezedben, vagy láthatóan ittas állapotban ne mutatkozz mások előtt, amennyiben egyébként komoly kapcsolatot keresel. Egy ilyen fotó után ugyanis szinte mindenki csak egy laza kalandornak fog elkönyvelni.

3. Amelyen a fürdőszobai tükör előtt pózolsz.

A tipikus szelfi, belőtt hajjal, tökéletes sminkkel, amelyet jobb, ha megtartasz magadnak. Egy társkereső oldalon senki nem erre az oldaladra kíváncsi, sokkal inkább a valódi énedre a hétköznapokban.

4. Amelyen az edzőteremben vagy.

Van, aki kifejezetten a sportos embereket kedveli és keresi, de az átlagember nem szereti, ha valaki a kidolgozott bicepszeit mutogatja a súlyzók előtt

5. Amelyen a volt párod oldalán feszítesz.

Ezt talán magyarázni sem kell, hogy miért tiltólistás. A társkereső oldalakon szinglik keresik a párjukat, és nem a leendő partnerük exét szeretnék helyettesíteni vagy pótolni. Ráadásul azon is sokan elgondolkozhatnak, hogy mennyire ex az az ex, ha még az oldaladon virít?

Ehelyett jobb, ha feltöltesz egy olyan képet, amelyen a barátaiddal vagy a családoddal vagy, így egyértelműen láthatja bárki, hogy sokan vesznek körül, és kiegyensúlyozott életet élsz.

6. Amelyet agyonfiltereztél.

Ma már számtalan eszköz áll rendelkezésedre ahhoz, hogy egy fényképet a végletekig feljavíts, vagy épp átváltoztass. De ha nem az igazi arcodat mutatod meg egy társkereső oldalon, akkor az első személyes találkozásokon többen is csalódni fognak benned. Tartózkodj a napszemüveges fotóktól is, hiszen mindenki arra kíváncsi, hogy hogyan is festesz valójában, ne takard el a lényeget.

Ez is érdekelhet! - Hogyan írj érdekesen magadról az online randi profilodon?

Ilyen fotókat HASZNÁLJ!

1. Amelyen közelről és tisztán látszol.

Talán nyilvánvalónak tűnhet ez a tanács, de elképzelni sem tudod, hogy hányan töltenek fel magukról olyan képeket, amelyen egyszerűen felismerhetetlenül távoliak. A társkereső oldalak nem vakrandi szervező felületek, igenis fontos, hogy jól kivehető legyél a fotóidon.

2. Amelyen mosolyogsz.

Most nem egy állást szeretnél megpályázni, hanem a leendő párodat keresed, aki mellett boldog lehetsz. Mosolyogj bátran, azt nem csak a sztároknak szabad. Mutasd meg a személyiség minél több oldalról.

3. Amelyen a kutyáddal vagy.

Vagy a cicáddal, esetleg a papagájoddal. Sok ember imádja a háziállatokat, és jó beszédtéma is lehet kiindulásképpen két vadidegen között. Akár egy közös kutyasétáltatással egybekötött randi is lehet a vége.

4. Amely egy utazás során készült.

Utazni szinte mindenki szeretet. A háziállatokhoz hasonlóan jó kapcsolódási pont lehet egy olyan város vagy táj, ahol már mindketten jártatok.

5. Amelyen szépen fel vagy öltözve.

Az emberek szeretik a csinos és ápolt megjelenésű partner jelölteket, hiszen szívesen mutatkoznának az oldalukon. Megmutathatod egy-egy fotón, hogy mit fogsz viselni például az első randin.

6. Amelyen a kedvenc időtöltésednek hódolsz.

Habár a konditermi szelfik nem javasoltak, azért a kedvenc hobbid közben készülhet rólad kép. Egy kosármeccsen, vagy miközben festesz. Ezzel egy plusz olyan információt árulsz el magadról, amely esetleg az írásos bemutatkozásodból kimaradna.

7. Amely őszinte.

Legyél természetes, mutasd meg a hétköznapi énedet. Ha hiteles vagy és valódi, akkor nagyobb eséllyel kelted fel mások figyelmét. Az átlagemberek nem egy „tökéletesre photoshoppolt” topmodellre vágynak, hanem egy átlagos partnerre, mint amilyenek ők maguk.