Ezért maradnak benne a nők és a férfiak egy rossz kapcsolatban
2023-03-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az egyik legkényelmetlenebb kérdés, amikor a legjobb barátaid, családtagjaid újra és újra Neked szegezik a kérdést: „Miért maradsz vele, ha láthatóan nem vagytok boldogok?”

Hogy lehet, hogy ez mindenki más számára nyilvánvaló, csak Te nem vagy hajlandó beismerni? Talán mert jobban ismernek a barátaid, mint Te saját magadat. Hogy segítsünk rájönnöd, nálad mi lehet a hezitálás kiváltója, megmutatjuk melyik az a 6 leggyakoribb ok, amely miatt az emberek inkább maradnak egy olyan partner mellett, akit megszoktak, bár a kapcsolat már rég nem működik.

 

1. Tehetetlenség

Bár komolyan hangzik, de e mögött a szó mögött inkább csak lustaság, esetleg közöny húzódik meg. A fizika törvényei szerint egy test a tehetetlenség állapotában nyugalomban van, vagy egyenletesen folytatja útját egészen addig, míg valamely külső erő ki nem téríti a pályájáról. Esetünkben a probléma abban rejlik, hogy ez az erő belülről kellene fakadjon. El kellene döntened, hogy mi az, amivel együtt tudsz élni, és mi az, amivel nem. Szakítanod kell a régi szokásaiddal, és megtenni az első lépéseket önmagadért.

2. Félelem a konfliktustól

Életünk talán egyik legnehezebb konfliktusa, amivel csak szembenézhetünk, az egy szakítás. Általában minél hosszabb ideje vagy együtt valakivel, annál komplikáltabb és nehezebb egy ilyen lépés megtétele. Épp ezért hajlamosak sokan akár évekig is maradni és szenvedni, ahelyett, hogy a kezükbe vennék az irányítást.

3. Félelem a változástól

Ezzel sem árultunk el túl nagy titkot, hiszen senki nem szereti, ha romokba dől a szépen felépített élete. De az igazság az, hogy semmi nem tart örökké. Csak a változás állandó, ha elfogadjuk, ha nem. 

4. Félelem a randizástól

A legtöbb ember számára a társkeresés, ismerkedés, és persze a randizás maga, stresszes és ijesztő. Főleg akkor, ha már jó ideje párkapcsolatban él valaki, és úgymond „kijött” a gyakorlatból. Nyilván a Te fejedben is lejátszódott már számtalan forgatókönyv, egy potenciális randiról, és a várható kockázat meggyőzött a maradásról. Pedig senki nem jósolhatja meg előre a jövőt. A randizás egy szuper lehetőség arra, hogy végre valódi boldogságra lelj.Ez is érdekelhet! - 6 piros jelzés, hogy szakítanod kellene

5. Félelem az egyedülléttől

Egy szakítás után szinte elkerülhetetlen, hogy bizonyos ideig ne maradjon egyedül valaki. Sokak számára ez nem annyira ijesztő, hiszen végre szabadok lehetnek újra, de talán még többen vannak azok, akik nem akarják ezt. Egy rossz kapcsolat számukra még mindig jobb, mint a magány.

6. Titkos előnyök

Vannak emberek, akik azért tartanak ki a partnerük mellett, mert az valamiféle titkos érzelmi vagy pszichés haszonnal jár számukra. Talán élvezik a gondoskodó társ szerepét, vagy szeretnek mártírként tetszelegni mások előtt. De az is lehet, hogy csak nem hiszik el, hogy ettől jobbat érdemelnének.