9 titkos módszer a gyom kiirtására
2023-03-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Itt a tavasz, jön a tarack! De nem nálad! Ezeket vesd be gyomok ellen:

1. Szódabikarbóna: a szódabikarbóna biztonságos szer, hogy kiírtsa a gyomokat a repedések a járda és terasz felületei mentén, anélkül, hogy mérgeznéd a környezetet. Egyszerűen megsózod néhány marékkal a járdát, és eltűnik a gyom.

2. Só: Forralj fel két rész vizet 1 rész sóval. Ezután az elegyet közvetlenül öntsd a gyomokra. Megszórhatod sóval közvetlenül a gyomokat a járdán, és spray-vel spriccelj kis vizet a tetejére.

3. Alkohol: az alkohol vízelvonó szer. Ez a dehidratációs hatás remekül működik a gyomok kiirtásakor. Fél deci vodka 2 csésze víz és kevés mosogatószer keverékét öntsd egy spray palackba, és alkalmazd a keveréket közvetlenül a leveleken. Napos időben a leghatékonyabb.

4. Illóolajak: A gyomokat kezeld 1 csésze só, 1 liter ecet, egy kis mosogatószer és pár csepp citrusolaj keverékével…

5. Kukoricaliszt: A kukoricaliszt megnehezíti a gyommagvak reprodukcióját. A kukoricaliszt nem fogja megölni a gyomokat, de jó megelőző intézkedés.

6. Újságpapír: Tegyél újságpapírt a gyomos részre, a növények megfulladnak alatta.

7. Gyep: Különös okból az egyik legjobb módja, hogy a gyomokat sakkban tartsuk az, hogy a gyepet gondozzuk rendesen. A vastag, egészséges fű blokkolja a gyomok terjedését.

-Kézi gyomlálás: Ez nem kellemes, de hatásos. persze utána füvesíteni kell azt a részt

9. Forrásban lévő víz: Ez biztonságos és egyszerű. Működik. Csak önts egy serpenyőnyi forró vizet a gyomra, és nézd meg, ahogy elsorvad és meghal.