6 piros jelzés, hogy szakítanod kellene
2021-09-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy kapcsolat kezdetén mindent rózsaszínben látunk, de ez a köd, amely elhomályosítja a szemünket egy idő után elszáll, és mi ott maradunk egy kapcsolatban, amelyben valahogy mégsem érezzük olyan jól magunkat. Egyre inkább frusztráltabbak leszünk, de nem értjük az okát. Holott a figyelmeztető jelek már az első pillanattól ott vannak a szemünk előtt, csak hajlamosak vagyunk átnézni rajtuk.

Hogy melyek ezek a piros zászlók?

A kapcsolatotok akadozik.

A párod hol előkerül, üzenet ír, felhív, de aztán sosem a megbeszéltek szerint alakul a folytatás. Akár napokra is eltűnik, majd mintha semmi sem történt volna, újra felbukkan. Egy ilyen viselkedés jó példája annak, hogy nem vesz komolyan, és nem áll készen valódi elköteleződésre.

A kapcsolatotok nem fejlődik.

Már az első randin elindul valami két ember között, amely idővel egyre fokozódik, az érzelmek erősödnek, és mindketten egyre többet akartok. Az idő múlásával közelebb kerültök egymáshoz, és egymás életének részévé váltok. Együtt tervezitek a jövőt, megismeritek egymás családját, összeköltöztök. Ha mindez nem következik be néhány hónapon belül, akkor sok jóra nem számíthatsz.

Hazugságon kapod.

Lehetnek ezek apró füllentések, és nem is biztos, hogy Neked hazudik. Például azt meséli a barátainak, hogy heti négyszer edz, Te viszont jól tudod, hogy egyszer sem mindig jut el a konditerembe. Vagy azt mondja Neked, hogy nem beszél már a volt barátnőjével, miközben a közösségi médián feltett posztokból egyértelműen látszik, hogy még mindig tartják a kapcsolatot. Nem kellenek óriási hazugságok ahhoz, hogy a bizalom két ember között megrendüljön. Ne várd meg, míg a helyzet elmérgesedik.

Ezt is olvasd el! - Mikor kell szakítanod a pároddal és mikor kell egy újabb esélyt adnod neki?

Az alkohol- vagy drogfüggő.

Elképzelhető, hogy csak különféle drogokkal képes kikapcsolni a napi stresszt és jól érezni magát. Egy kapcsolat elején elnézőbbek vagyunk, és hazudunk önmagunknak is, hogy ez nem akkora probléma. De sajnos az. A gondok csak egyre szaporodnak majd, és segítség nélkül nem fog tudni kilábalni ebből. A kapcsolatotok pedig biztos kudarcra van ítélve ilyen körülmények között.

Hűtlen lesz hozzád.

Talán mostanában túl sokat „dolgozik”, és úgy érzed, hogy kezdtek eltávolodni egymástól. Gyakran ingerült Veled, a másik pillanatban viszont elhalmoz ajándékokkal bűntudatból. Esetleg romantikus üzeneteket veszel észre a telefonján, amelyre nem tud magyarázatot adni. Bármilyen jel alapján gyanakszol is, ne söpörd a szőnyeg alá a problémát.

A párkapcsolatotok hanyatlik.

Úgy érzed, hogy kiüresedett a kapcsolatotok, nem élvezitek egymás társaságát, inkább csak megszokásból teszitek a dolgotokat. Egymás mellett és nem együtt éltek. Apróságokon is összekaptok, vagy már veszekedni sincs kedvetek. Egy ilyen kapcsolatot nem érdemes tovább fenntartani, mert mindkettőtöknek jobb lesz inkább egyedül.