Ezekre figyelj otthoni hajfestés esetén
2021-06-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Elszántan beszerezzük a legtrendibb színt kölcsönző festéket, órákat dolgozunk a fürdőszobában, és már várjuk az elismerő pillantásokat másnap. Az ötlet sokszor jó, a megvalósítás azonban meglehetősen rosszul is tud sikerülni: szőke loknik helyett narancssárga bozót, barnítás helyett zöld foltok a hajon. Néhány lépést érdemes szem előtt tartani, ha otthon kezdünk bele a hajfestésbe.

 

Tisztázzuk az elvárásokat

Mindig is szerettél volna szőke lenni, vagy barnaként képviselni a szenvedélyes oldaladat? Nagyszerű ötlet, de a típus teljes megváltoztatása önmagában nem ajánlott, még akkor sem, ha csábítónak tűnik. A trendi technikák, mint az ombre, a balayage vagy a színblokkolás, egyszerűen sok tapasztalatot igényelnek, ezért jobb, ha hagyjuk, hogy egy szakember végezze. Ha azonban csak egy közepes szőke árnyalatból szeretnénk egy hamvasabb szőkét elérni, vagy hamu-szőke helyett erős csokoládébarnát elérni, akkor semmi akadálya nincs a DIY projektnek.

Vizsgáljuk meg hajunkat

Sérült a hajunk a rendszeres hajvasaló és hajgöndörítő használatától, vagy már törékeny a gyakori színezés vagy szőkítés miatt? Ebben az esetben azt javasoljuk, semmiképp ne kezdd el otthon festeni a hajad. Egyszerűen túl nagy annak a kockázata, hogy foltos hatást kapunk, és még nagyobb bajt okozunk tincseinknek.

 

Eszközök

Rend a lelke mindennek, ez vonatkozik a hajfestésre is. Szerezzünk be előre minden szükséges eszközt és készítsük őket elő, hogy könnyen elérjük majd őket a művelet közben is.

A következőkre lehet szükségünk:

- Fésű

- Eldobható köpeny

- Törülköző

- Eldobható kesztyűk

- Hajfestő ecset

- Vatta és vazelin vagy olajos sminklemosó

- Műanyag hajvágó ollóElőkészületek

Nyissuk ki a csomagot, keverjük össze a festéket, várjunk fél órát és kész! A gyorsaság nagyon vonzó tud lenni, és nehéz kibírni, hogy ne vágjunk bele rögtön a közepébe, de ne siessük el! Ha a hajfestés során valami rosszul sül el, az elsősorban a rossz előkészületeknek köszönhető. A következőkre figyeljünk:

A színezőanyag vásárlása előtt becsüljük meg, mennyi festékre van szükségünk. A hüvelykujjszabályt itt is bevethetjük: ha vállig ér a hajunk, egy csomag festék elég lesz, ha azon túl nőtt, kettőre lesz szükség.

Mossuk meg a hajat mélytisztító samponnal egy-két napig, mielőtt befestjük, hogy eltávolítsuk a hajformázók maradványait. Ha ezt nem tesszük meg, foltos lehet a végeredmény.

Egy vagy két nappal a festés előbb végezzünk a karunkon tesztet egy kevés festékkel. Ha nincs bőrpír vagy viszketés, akkor a festék megfelelő.

Banális, de fontos lépés: előzetesen olvassuk el a használati útmutatót! Fontos a megfelelő alkalmazás és a hatóidő betartása.

Forrás: Activebeauty