Hogyan ne legyél egy plátói szerelem megszállottja?
2021-06-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Amikor nagyon odavagy valakiért, és ő esetleg még a létezésedről sem igazán tud, akkor kifejezetten nehéz ügy kiverni az illetőt a fejedből. Holott ez a fajta „megszállott” rajongás még egészségtelen is lehet számodra, hiszen érzelmileg tönkretesz, és emellett akár olyan viselkedést vált ki belőled, hogy még Te sem fogsz magadra ismerni.

Ha szeretnéd megelőzni, hogy teljesen kifordulj önmagadból, akkor inkább fogadd meg az alábbi tanácsainkat!

Minden lépésedet alaposan fontold meg!

Kerüld a hirtelen ötletek által vezérelt tetteket, például, hogy felhívod telefonon, aztán nem szólsz bele, esetleg „véletlenül” pont előtte szóród szét a táskád tartalmát, vagy hogy bármi egyéb feltűnő módon próbáld felkelteni magadra a figyelmét. Próbálj inkább higgadt maradni a közelében, és semmiképpen se hozd magad olyan szituációba, amely kínos lehet előtte.

Foglald le magad!

A legrosszabb, amit csak tehetsz, ha otthon ülsz egyedül és róla ábrándozol. Így biztosan nem fogod őt könnyedén elfelejteni. Helyette keress magadnak más elfoglaltságot, lehetőleg olyat, amelyben örömödet leled, és kellőképpen lefáraszt fizikailag. Menj el futni, válts spinning bérletet, esetleg csatlakozz be egy helyi kézilabda csapatba. A lényeg, hogy ne legyen időd rajta elmélkedni.

Koncentrálj magadra!

A szinglin töltött időszakot remekül felhasználhatod arra, hogy kicsit befelé fókuszálj. Olvass önismereti és önfejlesztő szakkönyveket, meditálj, vagy próbálj ki olyan gyakorlatokat, amelyekkel közelebb kerülhetsz a belső békédhez. Gondold végig az eddigi életed, a korábbi párkapcsolataidat, és tanulj belőlük. Fejlődj, tűzz ki új célokat, és igyekezz többet kihozni magadból.

Ezt is olvasd el! - Hogyan ne tűnj „tapadósnak” egy párkapcsolat elején? 7 jó tanács

Vedd észre a hibáit is!

Senki nem tökéletes. Amikor nagyon kedvelsz valakit, akkor hajlamos vagy szemet hunyni a rossz tulajdonságai felett, és akaratlanul is idealizálod. Ettől még erősebb lesz benned a vonzódás a vágyott álom felé. De hidd el, ha kicsit leveszed a rózsaszín szemüveget az orrodról, egyből megmutatkoznak majd azok az apró tökéletlenségek, amelyek segíthetnek akár a teljes kiábrándulásban.

Ne üldözd őt!

Se a közösségi médiában, se nyilvános helyeken ne fuss úgy utána, mint egy kiskutya. Ne menj azokra a helyekre, ahol ő rendszeresen megfordul, és határozd el azt is, hogy naponta csak maximum egyszer lépsz fel a közösségi oldalakra, vagy inkább jelentkezz is ki egy rövidebb időre.

Randizz másokkal, vagy legalább találkozz a barátaiddal!

Ha ez az illető egyszer a múltban már visszautasított, akkor jobban teszed, ha inkább máshol keresgélsz. Emlékeztesd magad arra, hogy rajta kívül is számtalan remek ember él még a világon, köztük az, aki csak Rád vár valahol.

Fejtsd meg az okot!

Az egyik legfontosabb ilyen helyzetben, hogy felismerd, miért csinálod ezt. Mit akarsz elérni? Szerelmes vagy ebbe az emberbe, és járni szeretnél vele? Esetleg csak túlságosan romantikus lélek vagy, aki újabb és újabb „célpontokat” talál magának, akikért titkon rajonghat? Ha az előbbi, akkor vedd a kezedbe a kezdeményezést, menj oda hozzá, és hívd el randira. Ha visszautasít, akkor legalább megpróbáltad, és könnyebb lesz lezárni. Ha viszont az utóbbi eset áll fenn, akkor kérhetsz esetleg külső segítséget, vagy regisztrálj be egy társkeresőre, és találj végre egy rendes partnert, akivel valódi kapcsolatot alakíthatsz ki.