Hogyan ne tűnj „tapadósnak” egy párkapcsolat elején? 7 jó tanács
2020-06-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Természetes dolog, ha egy új szerelem kezdetén sok időt szeretnél a pároddal eltölteni. Mégsem szabad ilyenkor sem túlzásba esned. Az ismerkedés során különböző benyomásokat szereztek egymásról. Senki sem tökéletes, de mindketten a legjobb arcotokat próbáljátok mutatni a másik felé. Ha nem szeretnél túlságosan lelkesnek, és nyomulósnak látszani, akkor ez a cikk Neked szól!

Olvass tovább, és ismerj meg 7 módszert, hogyan ne tűnj tapadósnak egy párkapcsolat elején!

1. A féltékenység tilos!

Valószínűleg a túlzott féltékenykedés tehet róla leginkább, ha valakit tapadósnak bélyegeznek. A féltékenység valójában abból a bizonytalanságodból fakad, hogy félsz, nem vagy elég jó a partnerednek. Akkor lángol fel benned igazán ez az érzés, amikor látod, hogy mással beszélget, vagy épp nélküled megy el szórakozni. Az elején ez az önbizalomhiány természetes, de attól még, hogy egy pár vagytok, léteznek körülöttetek más emberek is. Később, ha már a kapcsolatotok erősebbé, és szorosabbá válik, akkor majd másként fogod tudni kezelni az ilyen helyzeteket.

2. Ne vájkálj a korábbi kapcsolataiban!

Ne kérdezgesd folyton az exeiről, és a múltbéli párkapcsolatairól. Semmi szükség arra, hogy hozzájuk mérd, vagy hasonlítgasd magadat. Egyrészt azért, mert ezzel hangot adsz a bizonytalanságodnak, másrészt esetleg hajlamos vagy alábecsülni az értékeidet, és ettől még inkább bizonytalanná válsz.

Ezt is olvasd el! - 7 egyszerű módszer, amivel a „kapcsolatfüggő” pasidat visszafoghatod

3. Hagyj neki szabadidőt és teret!

Mielőtt összejöttetek, mindkettőtöknek volt saját, külön élete, szabadidővel, barátokkal, családdal, munkával. Ezek egyikét sem tilthatod el tőle csak azért, mert most együtt vagytok. Természetes dolog, hogy gyakran akarsz vele találkozni, de nem sajátíthatod ki teljesen.

4. Ápold a saját társas kapcsolataidat is!

Ne felejtkezz el a barátaidról, akik akkor is melletted voltak, és lesznek, amikor a jelenlegi párod még vagy már nem. Ezzel nemcsak azt mutathatod meg a partnerednek, hogy nem vagy az a tapadós fajta, hanem azt is, hogy nem szokásod csak úgy eldobni a fontos emberi kapcsolataidat.  

5. Legyenek külön elfoglaltságaitok és terveitek!

Látogasd meg a családodat a partnered nélkül. Ne hagyd abba a hobbid akkor sem, ha a párod nem mutat iránta különösebb érdeklődést. Fejleszd magad a szakmádban, járj el szakmai rendezvényekre. Tűzz ki célokat az életed minden területén. Ettől egyrészt még vonzóbbá válsz a párod szemében, mert felnézhet és büszke lehet Rád, másrészt mindkettőtöknek megmarad az egészséges, szabad tere.

6. Már az elején tisztázzátok az elvárásaitokat!

Fontos, hogy már az ismerkedési fázisban megosszátok egymással, ki mit vár el a kapcsolattól, és a leendő társától. Ha vágysz az állandó közelségére, már az első időszakban mondd el neki. De légy türelmes, ne várd el, hogy akár a munkaideje kellős közepén, ugrásra készen álljon, csak mert Neked eszedbe jutott valami.

7. Beszélgessetek sokat!

A kommunikáció minden kapcsolat kulcsa. Mindenhonnan ezt hallod, mert tényleg így is van. Fontos, hogy sokat és nyíltan beszélgessetek bizalomról, az együtt töltött időről, a jelenről, a jövőről, és persze magáról a kapcsolatról. Ezek a beszélgetések segíthetnek elűzni a sokszor alaptalan félelmeidet, és a bizonytalanságodat, emellett szorosabbá fűzik a közöttetek lévő viszonyt.

Egy párkapcsolat kezdetén mindenki küzd a saját negatív gondolataival, és könnyű olyan dolgokat is beleképzelni egy-egy helyzetbe, aminek semmi köze a valósághoz. Ha megfogadod a fenti tanácsokat, akkor elkerülheted, hogy a túlzó viselkedéseddel elűzd a párod, helyette szoros kapcsolatot alakíthatsz ki, amelyben már nem lesz helye a kétségeknek, és a bizonytalanságnak.