Ezekre figyelj a terhesség alatt!
2022-03-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Egészséges életmód

Legfontosabb, hogy nem csak a saját, de a babád jóllétében is gondolkozz, és fogyassz elegendő zöldséget és gyümölcsöt. A folsavra is ügyelni kell, ezért mindenképp szerezz be egy folsav tartalmú étrendkiegészítőt.

Ne stresszelj és ne dohányozz!

A dehidratáció elkerülése érdekében fogyassz elegendő vizet. Bárhova is mész, mindig legyen nálad egy fél literes palackban vagy egy kulacsban, hogy folyamatosan hidratálhasd a szervezeted.

A napi kávéadagodat váltsa fel a koffeinmentes kávé. A koffein nem tesz jót a babának, így lehetőleg kerüld, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a kávézás élményéről. Ugyanez igaz a teákra, amik szintén többnyire koffeinesek. Válts koffeinmentes teákra vagy gyógynövényekből készült italokra.

Kényelmes ruházat

A kényelmesebb mozgás érdekében szerezz be egy várandós nadrágot. Alátámasztja a pocakodat, ami tehermentesebb mozgást biztosít.

Figyelmet kell fordítani a cipődre, hiszen ez most fontosabb, mint valaha. Ha szereted a magassarkúkat, sajnos most a szekrény mélyére kell tenned őket, mert várandósság idején máshol van a súlypontod. Inkább a lapos talpú, kényelmes cipőket válaszd, amiben nem fáj a lábad.

Terhestorna

Fontos a testmozgás terhesség ideje alatt is, ehhez pedig szerezz be egy olyan edzőruhát, ami ilyenkor is kényelmes. A sportmelltartó a mellek megereszkedése ellen ajánlott, illetve az olyan sportnadrág, ami kifejezetten kismamáknak lett kialakítva, ez ugyanis segíti alátámasztani a pocakod.

A fitnesszlabdák segítségével egy könnyebb testmozgást nyújthatsz a testednek. Ülj a labdára, gördülj vele, forgasd a csípőd vagy csinálj kisebb pattogó mozdulatokat. Segíti az izmaid és ízületeid átmozgatását.

Kiegészítők

A terhes kismamák gyakran lesznek napközben is fáradtak, ilyenkor pedig jól jön egy szemfedő, amivel elérheted a teljes sötétséget a pihenés ideje alatt.

Amikor már nagy lesz a pocakod, nehezebben tudsz úgy helyezkedni alvás közben, hogy az kényelmes is legyen. Ehhez segítségül hívhatsz egy szoptatópárnát, ami oldalfekvésnél alátámaszthatja a hasad. Később ezt a baba szoptatásánál is tudod használni.

Haskötővel megtámaszthatod a hátadat, így a gerincoszlopodat tehermentesítheted. Különösen fontos ennek a használata, ha már nagy a pocakod vagy medence- és csípőfájdalmaktól szenvedsz.

Forrás: Életmódcentrum

Hasonló bejegyzések