Ettől a trükktől csodálatos lesz a karácsonyi kaktuszod!
2022-11-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Habár a karácsonyi kaktusz egyáltalán nem egy kényes növény, mégis ahhoz, hogy virágba boruljon karácsonyra, igényel némi odafigyelést és gondoskodást.

 

A párás, nem túl meleg, világos helyeket kedveli, ahol nem éri közvetlen napfény. Így erre érdemes odafigyelni, továbbá érdemes nagy kavicsokat tenni a cserép alátétjébe, és ezeket néha megspriccelni vízzel, nehogy kiszáradjanak. Ősszel pedig, a virágzás előtti időszakban olyan helyre kell tenni, ahol 12 órán át teljes sötétségben van, hiszen így indul be a rügyképződés. Ebben az időszakban vizet is keveset kapjon, elég 8-10 naponta meglocsolni.

Nagyon fontos a pihentetése a virágzás előtt. ezt a növényt szeptember végén ki kell tenni hűvös, kb. 15 fokos helyiségbe, ahol kevés fény éri. Egészen november végéig itt kell tartani; tehát a karácsonyi kaktuszt hamarosan be kell vinned a végleges helyére, hogy meginduljon a bimbóképződés. November végén amikor megjelennek a bimbók, óvatosan szabad bolygatni a növényt, mert a legkisebb változásra is ledobja a virágokat. Ilyenkor tilos forgatni a növényt, és az áthelyezésnél is óvatosnak kell lenni: jelöld meg, hogy a hűvös pihenőhelyen milyen irányból érte a fény a cserepet, és úgy tedd a benti, melegebb helyére.

Ne tedd fűtőtest közelébe! Ha ezeket betartod, karácsonykor minden vendég a te virágod dicséri majd.