Kiderült, ki rabolta el Vitray Tamás szívét
2022-11-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Az élet ajándéka. Talán Vitray Tamás is így élte meg, amikor a napokban megünnepelte a 90. születésnapját, és a sok-sok jókívánság, ajándék mellett ott volt számára egy társ is.

A legendás televíziós, aki mindig óvta a magánéletét, most is így tesz. Csendben, belül éli meg, hogy rátalált egy mély, semmihez sem fogható érzés. A családja, a barátai, a tisztelői szurkolnak neki, hogy valóban harmóniát találjon a nála fiatalabb hölgy mellett.

De hiszen a szerelem kortalan. A szépirodalomban és a filmművészetben is megszámlálhatatlan gyönyörű ilyen történet hat az olvasóra és a nézőre. Gabriel Garcia Marquez talán legszebb regénye, a Szerelem a kolera idején is hasonló témával ajándékozta meg a nagyközönséget. De a való világban is tapasztalhattuk, hogy nemcsak a test, a lélek is harcol az idő múlásával. A legolvasottabb kortárs íróra, Moldova Györgyre is idős korban talált rá újra a szerelem Palotás Katalin személyében, de a közelmúltban elhunyt dalszerző, Dobos Attila is élete alkonyán lelt párra, ahogy az ország kertésze, a 100 évet élt Bálint György is 78 esztendősen találta meg a maga Antóniáját. Rajtuk kívül a színművész Straub Dezső, a lemezlovas Dévényi Tibor és az énekes Delhusa Gjon is hatvan fölött esett szerelembe. A vágy a legeslegutolsó pillanatig ott van az emberben, amiről tavaly, a 89. születésnapja kapcsán Vitray Tamás is beszélt a Blikknek. Azt mondta:

– Nem köntörfalazok, vágyom egy társra. Az viszont kérdés, amit várok egy társtól, az tud-e még teljesülni. Vagy hogy én tudom-e teljesíteni, amire a másik vágyik.

S lám, a vágy a jelek szerint teljesült.

– A Svájcban élő hölggyel egy közös munka kapcsán ismerkedtek meg. Dokumentumfilmet készítettek, és a régi kolléganő közreműködött ebben. A munkakapcsolat mélyült el közöttük mintegy fél éve, de erről természetesen senkinek sem beszéltek, pedig időnként együtt is élnek. Aztán jött a televíziós legenda 90. születésnapja, és a hölgy meglepetésbulit szervezett a Vígszínház különleges hangulatú büféjébe – fogalmazott egy ismerős.

Vitray a Story magazinnak ismerte el, a titokzatos hölgy a párja, és neki köszönheti a szívét melengető összejövetelt is.

– Nagy gonddal, titokban szervezte a bulit, mígnem a születésnapom előtt tizenkét nappal felhívott Gyárfás Tamás. Azt mondta, Tamás, ne haragudj a zavarásért, egy nő felhívott, nem ismerem, a nevét sem jegyeztem meg, de azt mondta szervez neked egy bulit, és szeretne engem is meghívni. Tényleg lesz ilyen buli? Szóval Gyárfástól tudtam meg, hogy lesz – mesélte a lapnak a televíziós.

A meglepetésbuli pedig meglepetés nélkül is fantasztikus hangulatúra sikeredett. Kollégák, barátok, tanítványok köszöntötték a meghatott és immár az új párjával ünneplő Vitray Tamást. A Kossuth-díjas újságíró három nőt vezetett már oltár elé, bár korábban arról beszélt, nem volt ambíciója ennyiszer nősülni. Mint mondta, nehezen birkózik meg az idő múlásával.

– A kor, maga a szám, mindig eggyel több, aminek persze, nem örülök. Nehezem élem meg az öregedést, azt, hogy csöndesen le kell mondani dolgokról – mondta a tévés legenda. Ám a sors a jelek szerint most megédesíti az olykor előbukkanó keserűséget. Vitray Tamás túl a kilencvenen is egészséges, aktív, tettre kész. Mondta ugyan azt is, hogy az évek múlásával már nem olyan könnyű úszni, futni vagy felülni a szobabiciklire, ám most megint lesz mellette valaki, aki inspirálja... és aki miatt érdemes lesz újra és újra megküzdeni a megállíthatatlan idővel.