3 trükk, amivel olyan finom lesz a popcorn, mintha a moziban vennéd
2022-11-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Nem kell beletörődnöd, hogy az otthon, mikróban készített pattogatott kukorica sosem olyan finom, mint az, ami gépben készül: ha a következő néhány dologra odafigyelsz, az otthoni is könnyű lesz és roppanós, nem pedig száraz és műanyag ízű.

 

1. Hallgasd a pattogást!

A pattogatott kukorica zacskóján ugyan feltüntetik az ajánlott elkészítési időt, de a mikrók teljesítménye eltérő, és sosem tudhatod, mikor lesz kész a popcorn, és mikor ég oda kissé. A legjobb módszer, hogy megtudd, mikor készül el, ha hallgatod, ahogy pattog a kukorica. Ha több mint 2 másodperc telik el két pattogás között, akkor ideje kivenni a mikróból.

2. Kell a nedvesség

Egy kis nedvesség elősegíti, hogy a pattogatott kukoricaszemek bolyhosak, levegősek legyenek, ne pedig kemények. Mielőtt betennéd a popcornos zacskót a mikróba, tegyél be egy bögre vizet, és melegítsd legalább egy percig – így megemelkedik a mikró levegőjének páratartalma. Minél gyorsabban tedd be utána a popcornt.

3. Üvegedényben

A legprofibb módszer, ha nem zacskóban pattogtatod ki a kukoricát, hanem egy mikrózásra alkalmas üvegedényben. Szórd bele a pattogatni való kukorica szemeket az edénybe, tegyél rá fedőt, és tedd be a mikróba. Arra ügyelj, hogy az edényt mindig sütőkesztyűben vedd ki vagy konyharuhával. Ebben a módszerben az a jó, hogy úgy ízesíted a popcornt, ahogy szeretnéd: tehetsz az edénybe olajat, vajat, sót, mielőtt beleszórod a szemeket.