Élő, interaktív, online tárlatvezetés - Sean Scully: Átutazó – Retrospektív kiállítás a MNG-ban
2021-03-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

Az élő, interaktív, online kiállítás a kelet-közép-európai régióban először mutatja be átfogóan Sean Scullynak, az absztrakt festészet egyik legfontosabb kortárs képviselőjének életművét. A mintegy száztíz művet bemutató kiállítás az életmű összes meghatározó periódusát áttekinti. Az online tárlatvezetésen Fehér Dávid, a kiállítás kurátora kalauzolja az érdeklődőket a kiállításban.A ZOOM platformon tartott élő online vezetésen a résztvevők és a tárlatvezető az ExhibitOnline alkalmazás segítségével a 3D-s virtuális kiállítótérben „találkoznak”, így a látogatók a múzeumi látogatáshoz hasonló élményben részesülnek. A résztvevők és a tárlatvezető úgy járják be a kiállítás területét, mintha a múzeumban sétálnának. A tárlatvezető a múzeumi kiállítóterekben kalauzolja a tárlatvezetés közönségét, a kiállított művekbe és a kiállítótérbe kihelyezett feliratokba belenagyítva vezeti a látogatókat a kiállításban. A vezetés során a tárlathoz kapcsolódó videós háttéranyagokat is bemutatja. A rendelkezésre álló technológia segítségével az élő online vezetés igazi közösségi élménnyé válhat.

Az online kiállítás visszanézhető: a tárlatvezetést követően egy hétig a Magyar Nemzeti Galéria lehetőséget kínál a kiállításban való önálló böngészésre. A látogatók nézelődhetnek a kiállítás egészének otthont adó virtuális térben, közelről megnézhetik a műtárgyakat, olvasgathatnak, tanulmányozhatják a kiállítótérben megjelenő tartalmakat.

Időpontok:

2021. március 13., szombat 18:30

2021. március 20., szombat 18:30

Az online tárlatvezetés hossza: 90 perc

Max. résztvevő szám: 35 fő

Platform: ZOOM

A tárlatvezetést tartja: Fehér Dávid, a kiállítás kurátora

Részvételi díj:

Normál jegy: 1500 Ft

Támogatói jegy: 2500 Ft

A tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Galéria Zoom felületén zajlik. A belépéshez szükséges linket a Jegymester weboldalán való vásárlást követően, a Vásárlásaim menüpont alatt találod majd.

További információkat és részleteket IDE kattintva olvashatsz!