Élet a szakítás után – 8 fázis az újrakezdésig – 7. Nyitottság új lehetőségek iránt
2023-11-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egy szakítás mindannyiunk életében meghatározó történés, olyannyira, hogy van, aki akár élete végéig magán cipeli a terheit. De nem kell ennek így lennie, hiszen bármennyire is szomorú esemény, bármennyire is tud fájni, az élet nem áll meg, és a boldogság lehetősége mindenki számára nyitva áll. Számodra is. Persze ehhez 8 fázison kell átesned, és megtanulni minden szakaszban a leckét, hogy a végén valóban készen állhass valami újra.

A gyógyulási folyamat első fázisairól korábbi cikkeinkben olvashattál, folytatjuk sorozatunkat a következő lépéssel.

 

A szakítás utáni hetedik fázisban hatalmas lépést tehetsz az új lehetőségek irányába. Miután már túlvagy a kezdeti nehéz időszakon, eljön az idő, amikor újra képes leszel nyitni a világ felé.

Ebben a fázisban már hajlandó vagy elfogadni, hogy az élet folytatódik, és új lehetőségek várnak rád. Visszatér a kíváncsiságod és izgalommal telten tekintesz a jövőbe, sőt újra mersz kockáztatni és lépéseket tenni az új élmények és kapcsolatok felé.

Az új lehetőségek iránti nyitottság nemcsak romantikus értelemben érvényes, hanem az élet minden területén is. Találsz egy új hobbit, végre megvalósítod egy régóta halogatott álmot, vagy új barátságokat kötsz, amelyek gazdagítják az életedet.

Mindezen változások jótékonyan hatnak majd az önbizalmadra is, és talán a korábbinál is erősebb és pozitívabb lesz az önértékelésed. A pozitív gondolkodás segít abban is, hogy már ne csak a múltból hozott sérelmeiden rágódj. Persze attól még, ami megtörtént, megtörtént, azt nem lehet utólag eltörölni, sz emlékek és az élmények mind részei maradnak az életednek, és hozzájárulnak a személyiséged formálásához, és az életed következő szakaszának felépítéséhez.

Az új lehetőségek iránti nyitottság kulcsfontosságú a gyógyulás és a boldogság útján, és lehetővé teszi számodra, hogy újra talpra állj és csak előre nézz.