Egy ágyban az ellenséggel: 5 ok, amiért valaki olyanhoz vonzódsz, akit egyébként ki nem állhatsz
2022-07-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Hagyományosan és ideális esetben az ember azzal bújik ágyba, akit szeret. De a való világ, mint tudjuk, sosem tökéletes. De vajon mi visz rá két olyan embert, akik alapvetően utálják egymást, hogy mégis egymásba bonyolódjanak?

Az alábbi 5 ok biztosan!

A kémia tehet mindenről

Már tudományosan is igazolták, hogy a harag és az utálat felébreszti a vágyat. Mindez arra a bennünk rejlő természetes állati ösztönre vezethető vissza, amely vadászatra hív minket. Ugyanakkor egy sajátos dinamizmus is beindul, egy vágy, valami megszokottól eltérő felfedezésére.

Nincs kötődés

Tudod jól, hogy egy ilyen kalandból nem lehet semmi komoly, így nem kell félned sem a kötődéstől, sem az egyéb következményektől. Attól sem kell tartanod, hogy mit gondol majd rólad utólag a másik, hiszen egyébként sem érdekel a véleménye.

Mindig az kell, ami elérhetetlen

A korábban említett vadászösztön mindig arra sarkallja az embert, hogy próbálja megszerezni azt, ami nem lehet az övé. Már gyerekkorunktól vonzódunk az elérhetetlenhez, és minden energiánkat mozgósítjuk azért, hogy mégis a miénk legyen. Minél nehezebbnek tűnik az ügy, annál vonzóbb számunkra, mint a tiltott dolgok többsége.

Ez is érdekelhet! - Az ellentétek vonzzák egymást – vagy mégsem?

Nem szereted magad eléggé

Ha folyton számodra mérgező partnerek után futsz, az annak is lehet a jele, hogy önértékelési zavarokkal küzdesz. Az emberek általában olyan dolgokhoz vonzódnak, amelyek a múltban fájdalmat okoztak nekik. Ha például olyan családban nőttél fel, ahol az apukád mindig megalázott, és sosem támogatott eléggé, akkor felnőttkorban is valószínűleg olyan típusú kapcsolatokba bonyolódsz, ahol nem értékelnek eléggé és csak kihasználnak.

Még nem találtál rá az Igazira

Ha ló nincs, a szamár is jó. Sajnos ez a mondás nagyon is megvalósulhat olyankor, amikor kilátástalannak tűnhet egy igazi, örömteli kapcsolat, így az ember megalkuszik, és kevesebbel is beéri, mint például az útjába akadó első partnerjelölttel. Te kerüld el inkább ezeket a helyzeteket, és próbálj ki helyette új lehetőségeket az ismerkedésre.