Duplán csokis kockák
2024-03-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 12 kockához

A tésztához:

-6 tojás

-6 ek. cukor

-2 ek. olaj

-6 ek. liszt

-1 tasak sütőpor

-2 ek. kakaópor

A krémhez:

-30 dkg étcsokoládé

-3 dl tejszín

A sziruphoz:

-5 ek. cukor

-2 kk. rum

A tetejére:

-10 dkg csokiforgács

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és az olajjal jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszt-sütőpor-kakaó keverékét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk. A masszát kb. 25x30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és a sütőben 40-45 percig sütjük. A tésztát hűlni hagyjuk.

Közben a krémhez a csokoládét összetördeljük, kisebb edényben a tejszínnel felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A sziruphoz 2 dl vizet a cukorral összefőzzük, a rummal ízesítjük.

A tésztát 2 lapra vágjuk, mindkettőt meglocsoljuk a sziruppal. A krémet kihabosítjuk, az alsó tésztalapot megkenjük a krém felével, beborítjuk a másik tésztalappal, és rákenjük a maradék krémet. A süteményt nagyobb kockák vágjuk, és mindegyiket megszórjuk az apróra vágott csokidarabkákkal. Ízlés szerint marcipánrépákkal is díszíthetjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 4 óra múlva