Duplán csokis kockák
Hozzávalók kb. 12 kockához
A tésztához:
-6 tojás
-6 ek. cukor
-2 ek. olaj
-6 ek. liszt
-1 tasak sütőpor
-2 ek. kakaópor
A krémhez:
-30 dkg étcsokoládé
-3 dl tejszín
A sziruphoz:
-5 ek. cukor
-2 kk. rum
A tetejére:
-10 dkg csokiforgács
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és az olajjal jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszt-sütőpor-kakaó keverékét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk. A masszát kb. 25x30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és a sütőben 40-45 percig sütjük. A tésztát hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez a csokoládét összetördeljük, kisebb edényben a tejszínnel felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A sziruphoz 2 dl vizet a cukorral összefőzzük, a rummal ízesítjük.
A tésztát 2 lapra vágjuk, mindkettőt meglocsoljuk a sziruppal. A krémet kihabosítjuk, az alsó tésztalapot megkenjük a krém felével, beborítjuk a másik tésztalappal, és rákenjük a maradék krémet. A süteményt nagyobb kockák vágjuk, és mindegyiket megszórjuk az apróra vágott csokidarabkákkal. Ízlés szerint marcipánrépákkal is díszíthetjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva