Minden reggel egy pohár citromos víz
2024-03-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A citromos víz nemcsak ízletes, hanem számtalan előnyös tulajdonsággal is rendelkezik. Néhányan a súlycsökkentés támogatására használják, mások egyszerűen csak élvezik az ízét, de most nézzük meg, miért is olyan hasznos ez a kellemes ital.

Íme hét pozitív hatás:

Emésztést serkentő: Ha langyos citromos vízzel kezded a napot, az segíthet az emésztési folyamatok beindításában, a test pH-egyensúlyának helyreállításában és az anyagcseréd felgyorsításában.

Puffadáscsökkentő és fogyástámogató: A test hidratálásával ösztönzi a szervezetet a felesleges víz eltávolítására, és teltségérzetet biztosít, ami csökkenti a nassolás iránti vágyat.

C-vitamin-forrás: A citrom magas C-vitamin-tartalma erősíti az immunrendszert, és hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Bőrápoló: A citrom antioxidáns hatása kötődik a szabad gyökökhöz, amelyek károsíthatják a bőrsejteket, és elősegíti a kollagén termelését, ami a bőr feszességéért felelős.

Elektrolitpótló: Különösen egy fárasztó nap vagy edzés után segít helyreállítani az elvesztett elektrolitok egyensúlyát.

Gyulladáscsökkentő: Ha kurkumát is adunk hozzá, fokozhatjuk a gyulladáscsökkentő hatását.

Méregtelenítő: Tisztítja a szervezetet és elősegíti a méreganyagok kiürülését.