Csokis-banános piskóta
Hozzávalók egy négyszögletű tepsihez (vagy egy 26 cm-es sütőformához):
400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
4 tk. sütőpor
2 csipet Himalaya só
4 tojás 6 banán (kb. 440 g)
2 tk. fahéj
330 g puha vaj
60 ml tej
opcionálisan 2-3 ek. kókuszvirágcukor vagy dmBio étcsokoládé 70% kakaótartalommal a bevonáshoz
Elkészítés:
Nyomjuk szét a banánokat egy villával, majd tegyük félre.
Keverjük krémesre a vajat, utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
Elegyítsük a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, és adjuk lassan a tojásos vajhoz.
Ezt követően tegyük bele az összenyomott banánt és a tejet is. A legjobb, ha ezeket egy habverővel (nem robotgéppel) keverjük hozzá.
Töltsük a tésztát a kizsírozott formába, és 170 fokon 20–30 percig süssük attól függően, hogy milyen magas a süteményünk. Egy klasszikus kenyérformában a süteménynek egész biztosan több időre lesz szüksége az átsüléshez.
A süteményt tetszés szerint cukrozzuk meg, vagy vonjuk be étcsokoládéval.