Csokis-banános piskóta
2022-10-28  /  Szerző:   /   Rúzs

Hozzávalók egy négyszögletű tepsihez (vagy egy 26 cm-es sütőformához):

400 g teljes kiőrlésű búzaliszt

4 tk. sütőpor

2 csipet Himalaya só

4 tojás 6 banán (kb. 440 g)

2 tk. fahéj

330 g puha vaj

60 ml tej

opcionálisan 2-3 ek. kókuszvirágcukor vagy dmBio étcsokoládé 70% kakaótartalommal a bevonáshoz

 

Elkészítés:

Nyomjuk szét a banánokat egy villával, majd tegyük félre.

Keverjük krémesre a vajat, utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat.

Elegyítsük a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, és adjuk lassan a tojásos vajhoz.

Ezt követően tegyük bele az összenyomott banánt és a tejet is. A legjobb, ha ezeket egy habverővel (nem robotgéppel) keverjük hozzá.

Töltsük a tésztát a kizsírozott formába, és 170 fokon 20–30 percig süssük attól függően, hogy milyen magas a süteményünk. Egy klasszikus kenyérformában a süteménynek egész biztosan több időre lesz szüksége az átsüléshez.

A süteményt tetszés szerint cukrozzuk meg, vagy vonjuk be étcsokoládéval.