A királyi család sem olvashatta el a megjelenése előtt Harry herceg botránykönyvét
2022-10-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Kiderült, mikor érkezik Harry herceg botránykönyve: többen találgatják, hogy milyen történetek kapnak benne helyet.

Harry herceg vitatott memoárja január 10-én kerül a könyvesboltokba, bárki megvásárolhatja majd 28 fontért, vagyis 13 ezer forintért. A kiadó ígérete szerint a könyv nyers, rendíthetetlen őszinteséggel meséli el a brit herceg történetét.

Már az olvasmány neve is a botrányra utalhat, ugyanis a Spare, vagyis a „tartalék” címet kapta. Ez erősen arra utal, hogy ellentétben testvérével, Vilmos herceggel ő mindig csak a háttérben lehetett. A spanyol nyelvű változat pedig még inkább kiélezettebb, mivel az En La Sombra, vagyis az árnyékban alcímet kapta.

A 416 oldalas önéletrajz idén ősszel került volna a könyvespolcokra, de valószínűleg II. Erzsébet halála miatt választották az év eleji dátumot. Emellett pedig még egy rövidített hangoskönyv is megjelenik majd, amit maga a herceg olvas fel.

Richard Fitzwilliams királyi szerző szerint a királyi családnak van miért aggódnia, szerinte már maga a cím is arra utal, hogy egyáltalán nem értékelték, vagy bizonyosan nem érezte magát az események középpontjában a királyi családban.

A nyers és rendíthetetlen őszinteség miatt pedig foghatják majd a fejüket a palotában, főleg azért, mert ezek Károly király uralkodásának korai hónapjai. A királyi család pedig még lehetőséget sem kapott, hogy a kéziratot megtekintsék a megjelenés előtt, így ügyvédeiken keresztül nem tudnak válaszolni semmire.

- Kétségtelenül lesznek interjúk, sorozatgyártás és végtelen spekuláció ezzel a memoárral kapcsolatban, amelyre véleményem szerint sok évet kellett volna várni. Még VIII. Edward, Windsor hercege is 1951-ig várt az Egy király története megjelenésével. Ennek messzemenő következményei lesznek, és rendkívül pusztítóak is lehetnek- nyilatkozta a királyi szakértő a Daily Mailnek.

Többen azonban azt is fejtegetik, hogy a könyven felfedheti, hogy a monarchia melyik tagja tett rasszista megjegyzést az akkor még meg nem született fia, Archie bőrszínével kapcsolatban és rávilágíthat apjával és Vilmossal való feszült kapcsolatára.