Csirkemell kávés-epres spárgasalátával
Hozzávalók 4 személyre
-4 csirkemellfilé
-50 dkg fehér spárga
-1 ek. olívaolaj
-25 dkg eper
-1 csomag vegyes salátamix
-1 dl eszpresszókávé
-3 ek. cukor
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A spárgát zöldséghámozóval meghámozzuk, és mérettől függően félbe- vagy háromba vágjuk őket. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Serpenyőben, a forró olívaolajon csirkefilék mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk 3-5 percig pihenni.
A csirkemell visszamaradt olajában a spárgákat 1-2 percig pirítjuk, majd félretesszük őket.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, mérettől függően félbe- vagy négybe vágjuk. Mélyebb serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, rászórjuk az epreket és azonnal felöntjük a kávéval, pár percig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Ekkor belerakjuk a már lepirított spárgákat és lehúzzuk a tűzről. Tányérra helyezzük a salátát, rá felszeletelt húsfilét, és rákanalazzuk a kávés eperragut, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva