Csirkemell kávés-epres spárgasalátával
2023-06-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Hozzávalók 4 személyre

-4 csirkemellfilé

-50 dkg fehér spárga

-1 ek. olívaolaj 

-25 dkg eper

-1 csomag vegyes salátamix

-1 dl eszpresszókávé

-3 ek. cukor

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A spárgát zöldséghámozóval meghámozzuk, és mérettől függően félbe- vagy háromba vágjuk őket. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Serpenyőben, a forró olívaolajon csirkefilék mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk 3-5 percig pihenni.

A csirkemell visszamaradt olajában a spárgákat 1-2 percig pirítjuk, majd félretesszük őket.

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, mérettől függően félbe- vagy négybe vágjuk. Mélyebb serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, rászórjuk az epreket és azonnal felöntjük a kávéval, pár percig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Ekkor belerakjuk a már lepirított spárgákat és lehúzzuk a tűzről. Tányérra helyezzük a salátát, rá felszeletelt húsfilét, és rákanalazzuk a kávés eperragut, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 40 perc múlva