Csempéssz egy kis romantikát a hétköznapokba! 9 kreatív tipp
2020-01-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ki mondta, hogy a szürke hétköznapoknak feltétlenül unalmasnak és stresszesnek kell lenniük? Gyakran túlhajszoljuk magunkat, és még azt is teherként éljük meg, hogy mindig újabb és újabb romantikus programmal lepjük meg szívünk választottját. Ráadásul vészesen közeleg a Valentin-nap is, amikor szinte kötelező érzelgősnek lenni.

Idén változtass ezen, és próbálj kicsit lazítani. A pároddal közös időt fogd fel ajándékként, és élvezd minden pillanatát. Az együtt töltött minőségi idő igazán nem igényel nagy szervezést, és sok idegeskedést. Elég pár apró ötlet, hogy az év minden napja a szerelemről szóljon.

Olvass tovább a romantikus tippjeinkért!

1. Kösd be a szemét, és vidd el egy új helyre!

Biztosan Nektek is van egy-két olyan hely, vagy program, amely régóta bakancslistás, de még nem volt rá alkalmatok, hogy megnézzétek. Itt a remek lehetőség, hogy bepótoljátok. Válassz egy olyan estét, vagy napot, amikor tudod, hogy nincs más programja. Mondd neki, hogy ma egy különleges meglepetésed van számára, egy kendővel takard el a szemét, és ültesd be az autóba, vagy fogd kézen, és sétálj el vele a kiszemelt helyre. Persze előtte még tegyetek pár megtévesztő kört, hogy a végén fogalma se legyen arról, hová is tartotok.

Ezt is olvasd el! 4 tipp Valentin-napra, amely megerősíti a párkapcsolatodat

2. Közös szabadnap

Vegyetek ki mindketten egy szabadnapot, amelyen csak azt csináljátok, amihez kedvetek van. Semmi kötelezettség, semmi stressz, vagy munka. Reggelizzetek az ágyban, ebédeljetek a kedvenc helyeteken, üljetek be egy mozifilmre, vagy nézzetek meg egy kiállítást. De, ha sportrajongók vagytok, akkor szurkoljatok a helyszínen a választott csapatotoknak. Legyen ez a szabadság napja számotokra.

3. Ismételjétek meg az első randevútokat!

Ha már hónapok vagy évek óta együtt vagytok, akkor jó móka lehet a régi szép emlékek felidézése. Vegyétek fel ugyanazt (vagy legalább hasonló) ruhát, és beszéljétek meg ugyanabban az időpontban ugyanazon a helyen a találkát. Persze, ha az első randitok nem sikerült túl jól, akkor megismételhetitek akár a legkellemesebb alkalmat is. Egy ilyen programtól garantáltan felébred a kezdeti szenvedély.

4. Készíts neki valami apró meglepetést!

Bármi is legyen a foglalkozásod, vagy a hobbid, találj ki egy kis meglepetés ajándékot a számára. Akár Valentin-napra, akár más alkalomra. Ha asztalos vagy, akkor készíthetsz neki egy kis ékszertartó ládikát. De ha számítógépes guru vagy, akkor akár egy üdvözlő üzenetet is beállíthatsz neki a laptopjára. Ha hobbiköltő vagy, akkor írhatsz neki egy szerelmes verset. Csak egy kis fantázia, és a meglepetés nem marad el.

5. Egy pohár bor a hullócsillagok alatt

Nincs is romantikusabb program augusztusban, mint fogni egy üveg bort, és egy takarót, majd kiülni a derült égbolt alá, és számolni a hullócsillagokat. De ha véletlenül egyet sem sikerül látnotok, akkor is remek este lesz a beszélgetésre és összebújásra.

6. Naplemente és piknik

Miért ne lehetne a már megszokottat kicsit feldobni valami aprósággal. Még egy egyszerű piknik is különleges lehet, ha a vörösen izzó, lemenő nap szolgáltatja a hátteret. Kereshettek egy csendes padot a parkban, vagy leülhettek a közeli folyóparton, a nyaralás során pedig egy tengerparti romantikázást is kötelező kipróbálni. Elég napnyugta előtt egy órával korábban kimenni, és még a könnyű vacsorára is marad elég idő.

7. Vacsora a tetőteraszon

A tetőterasz lehet akár egy erkély, a hátsó udvar, vagy egy nagyvárosi menő étterem is, a lényeg, hogy ma este ne a megszokott módon a konyhapultnál, vagy a tv előtt ülve vacsorázzatok, hanem próbáljatok ki valami újat.

8. Kísérd el a kedvenc programjára, még ha Te utálod is

A kapcsolatok a kompromisszumokról is szólnak. Egyik ilyen mozzanat lehet, de inkább romantikus gesztus, ha elkíséred a kedvesed egy olyan helyre, ahová Te szíved szerint nem mennél. Lehet az egy koncert, vagy kiállítás, esetleg színházi előadás, amit soha eszedbe nem jutna végigülni, de tedd meg az ő kedvéért. Biztosan hálás lesz érte.

9. Tanítsatok egymásnak valamit

Minden ember másban jó. Még ha hasonló is az érdeklődési körötök, akkor is biztos van legalább egy olyan dolog, amit megtanulhattok egymástól. Megmutathatod neki, hogyan kell teniszezni, vagy segíthet Neked megsütni egy süteményt. Mindegy, hogy mit választotok, a lényeg, hogy addig is együtt lesztek, és csak egymásra koncentráltok. Ennél jobb minőségi közös időtöltés talán nincs is.