4 tipp Valentin-napra, amely megerősíti a párkapcsolatodat
2019-02-13  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Közeleg az idei Szerelmesek napja. Sok párkapcsolatban merül fel ilyenkor a kérdés, hogy ünnepeljék-e, és ha igen, hogyan ezt a napot. Nem kell ahhoz luxus éttermekbe menni, hogy eltöltsetek együtt egy csodás estét, amely örökre emlékezetes marad számotokra. Cikkünkben olyan ötleteket találsz, amelyek segítségével a Valentin randevútok megerősíti a köztetek lévő szerelmi köteléket.

1. Vigyél valami újdonságot a napi rutinba!

A párkapcsolatok egyik legszebb része, hogy közös szokásokat alakítotok ki. Rendszeresen eljártok a régi, bevált éttermetekbe, ahol mindig ugyanazt kéritek. Együtt nézitek a kedvenc sorozatokat a TV-ben. Minden hétvégén közösen mentek el bevásárolni a megszokott boltokba. A napi rutin megkönnyíti a mindennapokat, de sajnos el is lustítja az embert, és unalmassá tehet egy kapcsolatot. Már kutatások is kimutatták, hogy azok a párok, akik rendszeresen új dolgokat próbáltak ki közösen, a kapcsolatuk javulásáról számoltak be.
Használjátok a Valentin-napot, mint egy új kezdetet. Mindketten írjatok egy listát olyan helyekről, programokról, ahová szívesen elmennétek, vagy olyan tevékenységekről, amelyeket már régóta szeretnétek kipróbálni. Tegyétek ki ezt a listát egy olyan helyre a lakásban, ahol mindennap szem előtt van, és próbáljátok minél hamarabb kipipálni a megvalósított új élményeket.

2. Egymás elismerése

Az erős kapcsolat egyik legfőbb ismérve, hogy a szerelmesek ki tudják mutatni, mennyire tisztelik egymást. Ha valaki úgy érzi, hogy a párja értékeli, akkor ő is jobban fogja becsülni a társát. Valentin-napon mutasd ki Te is, hogy mennyire nagyra tartod a másikat. Írd meg ezt egy szerelmes üzenetben, vagy levélben, akár verset is költhetsz. De ne csupán ezen a napon éreztesd megbecsülésed a pároddal, ragadj meg minden alkalmat, szerelmetek megerősítésére.

3. A meglepetés ereje

Köztudott tény, hogy ha valaki egy titokzatos ajándékot kap, amelyre előzetesen nem számított, sokkal emlékezetesebb élményt jelent számára, és sokkal pozitívabb hatású, mint egy olyan dolog, amelyről előre tudott, és várt. Valentin-napon Te is meglepheted valami különlegessel párodat, hiszen ki tudná jobban nálad, hogy vajon titokban mire vágyik. Talán korábban mesélt egy koncertről, amelyre szívesen elmenne, vagy egy filmről, amit szeretne a moziban megnézni, csak Tőled függ, hogy mi lesz az a kedves figyelmesség, amivel megajándékozod. Egy ilyen gesztusból érezni fogja, hogy figyelsz rá, és fontos neked.

4. Ünnepeljétek a múltat

Ha már régóta együtt vagy a pároddal, és rengeteg közös élményt gyűjtöttetek, akkor a Valentin-nap egy tökéletes alkalom lehet, hogy felidézzetek valamit ezekből a múltbéli eseményekből. Elmehettek arra a helyre, ahol először randiztatok, megnézhetitek újra az első közös filmeteket, vagy épp bekapcsolhatjátok azt a bizonyos zenét, amelyre együtt táncoltatok. Egy-egy ilyen szentimentális, boldog emlék felidézése a múltból minden szerelmest közelebb hozz egymáshoz.