Belefásultál a magányba? 6 módszer, amellyel sikeresen küzdhetsz ellene
2020-12-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Csak azért, mert egyedül vagy, még nem kötelező magányosnak érezned magad. De persze minden szinglivel előfordul, hogy néha rátör a kínzó magány, főleg néhány sikertelen randevú után. És sajnos az is megtörténhet, hogy a negatív érzések rossz hatással lesznek a következő próbálkozásaidra is. De hidd el, Neked is ott a párod valahol, csak még nem találtál rá.

Ha már néha úgy érzed, hogy belefásultál a párkeresésbe és kezd elhatalmasodni rajtad a magány, akkor idejében tenned kell ellene. Bevetheted például az alább 6 módszer egyikét!

Használd ki jól a szabadidőd!

Egy nap csak 24 órából áll, és annak nagy része már előre be van táblázva mindannyiunk életében. Dolgozunk, intézzük a házimunkát, a bevásárlást, alszunk és utazunk. A szokásos rutin feladatok sokasága miatt gyakran érezzük azt, hogy nem marad másra időnk. Pedig, aki keres, az talál. És ezekben az értékes szabad percekben azt teheted, amit csak szeretnél. Mindenkinek vannak olyan dolgai, amelyeket régóta halogat. Számodra most van itt az ideje, hogy végre belevágj. Ráfér egy rendrakás a lakásra? Akkor állj neki most! Esténként sosincs időd főzni? Akkor készülj előre egy hétre! Megszabadulnál pár kilótól? Készíts heti edzéstervet! Tanulnál egy hobbit? Keress egy Neked való tanfolyamot! Töltsd ki az üres óráidat hasznos tevékenységekkel, így nem lesz időd az egyedülléteden sajnálkozni.

Találkozz többször a barátaiddal!

Biztosan érezted már, hogy Neked is mindenáron kell egy párkapcsolat, mert már csak Te vagy az egyetlen szingli a baráti társaságodban. De ez nem igaz. A szerelem nem az egyetlen emberi kapcsolat, ami boldoggá teheti az embert. Ha épp nincs párod, akkor keresd a hozzád közel állók, a családod és a barátaid társaságát. És persze bárhol köthetsz új barátságokat is. Ki tudja, talán pont így bukkansz majd rá a Nagy Ő-re is egyszer.

Ezt is olvasd el! - Hogyan lehetsz magányos egy párkapcsolatban, és mit tehetsz ellene?

Összpontosíts valami másra!

A magány érzése mögött sokszor az a probléma áll, hogy valaki elvesztette a kapcsolatát saját magával. Szingliként használd ki az időt, és próbálj fejlődni az életed más területein. Gondold végig, hogy mit is szeretnél igazán, és keresd meg a valódi okát annak, hogy mi tart vissza tőle. Például, ha a következő 6 hónapban szeretnél rátalálni a párodra, akkor ismerd fel, hogy melyek azok a lépések, amelyekkel elérheted a célod.

Vágj bele egy új hobbiba!

Bármit is szeretnél kipróbálni, most itt a legjobb alkalom. Búvárkodnál? Megtanulnál főzni? Vagy indulnál a következő maratonon? A kellemes időtöltés mellett egy új tevékenység segíthet abban is, hogy olyan emberekkel ismerkedhess meg, akik hozzád hasonló érdeklődésűek. Persze nem muszáj nagy dolgokba belevágnod egyik napról a másikra. Próbálj ki több tevékenységet is, és hamar rájössz majd, hogy melyik is igazán Neked való.

Beszéld ki magadból a magányod!

Válassz egy olyan közeli ismerőst, akiben a legteljesebb mértékig megbízol, és aki előtt képes vagy őszintén beszélni a belső érzéseidről. Ennél jobb terápia nem is létezik. Ha végre kiadhatod magadból a mérgező gondolatokat, akkor képes leszel a változásra is. Ez a személy lehet a legjobb barátod, egy családtagod, a kollégád vagy az edzőtársad is. Ha viszont könnyebben megnyílsz egy idegennek, akkor jó megoldás lehet egy szakember felkeresése is.

Vezess naplót!

Már Bridget Jones is jól tudta, hogy a magány legyőzésének az egyik legjobb módja, ha naplót írsz róla. Mindegy, hogy tollal vagy a billentyűzettel veted papírra a legféltettebb gondolataidat, a lényeg, hogy írj ki magadból minden fájdalmat.

A fenti módszerek bármelyikét is választod, azt sose feledd, hogy ha képtelen vagy egyedül a boldog életre, akkor más oldalán sem fogsz tudni rátalálni. Egyetlen ember van, aki megteremtheti számodra az életet, amire vágysz, az pedig nem más, mint, akit a tükörben látsz.

 Forrás: Life.hu