Barta Sylvia boldog házasságának titka
2023-10-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A TV2 időjárás-jelentőjének, Barta Sylviának nincs sok ideje szusszanni, de ezt nem is bánja. Túl az ötvenen élete csúcsformájában van, így a munkája és a sport mellett leginkább a családjára összpontosít.

Barta Sylvia beszélt családjáról, életéről, sportról és az elkövetett hibáiról. A TV2 53 éves időjósa a férjével való kapcsolatáról is mesélt, akivel már 22 éve házasok, és 24 éve ismerik egymást, továbbá az „énidő” és a közös idő fontosságára is kitért:

„Mindkettő nagyon fontos! Ennyi közösen eltöltött év csak úgy lehetséges, hogy figyelünk a másikra! Ma is fontos számomra, hogy mindent megbeszéljünk a férjemmel, sőt, ha valahonnan elindulok, az az első dolgom, hogy felhívom őt telefonon, és ha esetleg van egy kis szünetem, akkor mindig megkérdezem, hogy van-e kedve egy kis spontán randihoz. Ő ugyanígy van ezzel, és sokszor küld szerelmes üzenetet és hív el valahová beülni egy kávéra vagy vacsorázni munka után – ezek nagyon fontos gesztusok számunkra.”

Azt is elárulta, újrakezdene vagy változtatna-e valamit az életén:

„Nem! Minden így volt jól, ahogy a Jóisten eltervezte. Hívőként is ezt mondom, de kiegyensúlyozott, boldog ember vagyok, tehát nem is mondhatnék mást. Nehézségek voltak, lesznek, de közös erővel ezeket mind le lehet küzdeni. Nyilván követtem el hibákat, azokra nem vagyok büszke, de azok is kellettek ahhoz, hogy most az az ember legyek, aki vagyok. Amikor a nagymamám beteg volt, akkor hozzánk költöztettük, és mi ápoltuk.”

Barta elmondta azt is, hogy húsz év múlva az lenne számára a legfontosabb, hogy a Jóisten adjon neki akkorra is erőt, egészséget:

Szeretnék fitt nagymama lenni, aki elviszi a játszótérre az unokáit, hogy a szülők moziba mehessenek.

„Évek óta biokertészkedem, idén először nem volt kertem, de akkor mindig lesz majd: metszegetem a rózsáimat. Közösségre, lelki életre is több időm lesz, amiket most sem hanyagolok el; a közösségi oldalakon tanácsokat kérnek tőlem, akár átélt betegségeimről is kérdeznek. Emellett járok templomba, hívő közösségekbe, és szerencsémre újra rátaláltam arra az atyára, akihez tinédzserként jártam” – tette még hozzá az időjárás-jelentő.