Azahriah édesanyjáról mesélt
2023-11-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Azahriah őszintén beszélt a gyermekkoráról. A hirtelen hatalmas sikert elérő fiatal zenésznek nem volt éppen irigylésre méltó a családi háttere, ám éppen a nehéz időszakok segítettek neki, hogy a tehetségét kiaknázza.

Azahriah, vagyis Baukó Attila mostanra átütött egy olyan „plafont” az országban, hogy gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált. Elsősorban zenész körökből érkeztek megszólalások a munkájával kapcsolatban, de már a miniszterelnök, Orbán Viktor is példálózott vele ő pedig már a politikáról is fogalmazott meg véleményt. (Szerda este még a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László válaszolt is a zenész egy megjegyzésére a párttal kapcsolatban.)

Azahriah D. Tóth Krisztina vendége volt az Elviszlek Magammal című műsorban, ahol őszintén beszélt a gyermekkoráról, illetve azokról az időkről, amikor elkezdte a kreatív munkát... akkor még Poul Street néven, youtuberként.

Azahriah életében nagyon fontos szerepet tölt be az édesanyja. Ő volt az, aki miatt a zenét megszerette, és akinek mind a mai napig szinte az összes számát megmutatja, mielőtt még a nagyközönség láthatná.

Az olyan zenéket, amikről tudom, hogy tetszenének neki, mindig megmutatom. Neki is van zenei érzéke

– mondta a fiatal zenész, aki gyerekként sokszor hallotta az édesanyját énekelni.

„Crystal-zenéket énekelt, Kasza Tibi-félét” – mondta nevetve, majd hozzátette: „de hallgatott sok jó zenét, jó ízlése volt hozzá”.

Zenekarban is játszott, ott láttam először, ahogy mások gitároznak... Lehet, az is tök nagy motiváció volt ahhoz, hogy zenéljek

– mesélte a zenész, aki tinédzserként youtuberként próbált kiteljesedni.

Hárman éltünk egy szobában, de volt három szoba, csak be volt foglalva. Olyan nagy nyomorban nem voltunk, hogy nem volt mit enni, de biztos voltak necces szituációk, ám azt akkor nekem nem mondták

– emlékezett vissza, majd hozzátette:

„Amikor elváltak a szüleim, kilenc- vagy tízéves voltam. Utána anyukámhoz költöztem, a Hős utca mellett laktunk, az olyan 'putrisabb' volt picit. Amikor ott laktam, az szürkébb időszak volt. Ott kezdtem el YouTube-ozni, hogy eltereljem a figyelmem a mindennapokról.”

A műsorban Azahriah azt is elárulta, hogy a saját zenéi közül melyiket kedveli a legjobban.

Én az Aightot szeretem nagyon, azt a felhős zenét.

„Annak nagyon jó sztorija van. Jó időszakban írtam, a boldogságra emlékeztet, holott nem ez a fő profilja a karakteremnek és a zenék legtöbb részének. Az is keserédes dalszövegű, de nagyon jó emlékeim vannak arról, amikor csináltam. Meg szerintem egyben van: nem akart sokat. Nem vártam megváltást attól a zenétől, pont ezért sikerült kimaxolni” – magyarázta.