Vendég a francia kastélyban - John Malkovich komornyikként mókázik és franciául beszél
2023-11-17  /  Szerző:   /   Ajánló

Karácsony előtt szállj ki a rohanásból, és nézz meg egy szuper vicces és megható filmet! Olyan mozit ajánlunk, amelyikben A listás szupersztárok veszik elő a könnyedebbik énjüket, és gyönyörű környezetben nevettetnek meg – hogy másfél órányi teljes kikapcsolódás után mindenki jó érzésekkel keljen fel a moziszékből.


A Vendég a francia kastélyban a világ egyik legcsodásabb helyén játszódik. A film megnézése egy utazással is felér. A hús-vér szereplők mellett főszerepet kap a történetnek díszletet adó, gyönyörű vidéki francia kastély is, amely mintha egy tündérmeséből pattant volna elénk: ódon tornyocskái, csigalépcsői, elegáns télikertje, zúzmara lepte, gyönyörű parkja láttán legszívesebben azonnal foglalnánk is a jegyet a Loire-menti kirándulásra.

Ide, a Beauvillier-birtokra érkezik meg a nemrég megözvegyült Andrew Blake (John Malkovich). A fanyar humorát még szomorúságában sem feledő londoni férfi azért hagyta el otthonát, hogy visszatérjen arra a franciaországi birtokra, ahol egykor megismerte a feleségét. A boldogabb idők emlékeihez vezető út azonban egyáltalán nem a tervek szerint alakul.

Mr. Blake franciaországi kalandja tévedések vígjátékaként kezdődik: az undok szakácsnő a komornyiki állásra jelentkező jelöltnek nézi a szállást kereső angolt, és azonnal fel is veszi. Mr. Blake remekül helytáll a nem várt szerepben: kellőképpen művelt és elegáns hozzá. És ahhoz, hogy a Beauvillier-birtokon maradhasson, kénytelen tovább játszani a komornyik szerepét. És hogy játssza! John Malkovichnak valóságos jutalomjáték ez a szerep, rengeteget mókázik, franciául beszél (remekül!), és mindemellett sok-sok öniróniával az esendőbb oldalát is megmutatja.


A ház különös úrnőjén, Madame Beauvillier-n kívül (akit a csodálatos Fanny Ardant alakít) megismeri Odile-t, a határozott szakácsnőt, a park végében remeteként élő, morózus mindenest, Philippe-et és Manont, a fiatal takarítónőt. Blake hamarosan rájön, hogy új ismerősei éppoly elveszettek, mint ő maga. A férfi, aki már semmit sem várt az élettől, új esélyt kap arra, hogy mindent elölről kezdjen…

A film a Franciaországban rendkívül ismert, számos bestsellert kiadó író, Gilles Legardinier regénye nyomán készült, és már látható a magyar mozikban, szinkronos verzióban, illetve eredeti nyelven, magyar felirattal is.


Nézd meg a film előzetesét!