Amikor muszáj magad mögött hagyni a mérgező embereket
2022-01-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Senki nem szeret pesszimista és folyton panaszkodó emberek társaságában lenni. Nem csupán azért, mert tönkre teszik a pillanatnyi hangulatodat, hanem mert hosszabb távon képesek teljesen magukkal rántani és könnyen hitedet, illetve önbizalmadat veszítheted.

Hihetetlennek tűnik, de leggyakrabban pont a legközelebbi ismerősi körünkből, a családtagjaink és a barátaink közül kerülnek ki ezek a típusú emberek, így még nagyobb befolyással lehetnek ránk, és pont ezért szinte lehetetlennek tűnik megszabadulni a negatív hatásuktól.

Az idegeinkre mennek személyesen, telefonon, de még akár online csetelés közben is. Persze nem kell ennek így lennie, minden attól függ, hogy Te hogyan kezeled ezeket a helyzeteket. Ha nem foglalkozol velük, és a véleményükkel, akkor könnyedén túlléphetsz a pesszimizmusukon. De, ha engeded, hogy befolyásoljanak, azzal csak a saját életedet keseríted meg örökre.

Vannak jelek, amelyek pontosan megmutatják, hogy negatív befolyás alá kerültél, és ideje fellépned ellene. Melyek ezek a jelzések és mikor fontos, hogy mielőbb búcsút ints ezeknek az embereknek?

Folyton róluk beszélsz

Észre sem veszed, hogy mennyi energiádat veszi el pusztán az, hogy folyton az ilyen lehúzó ismerőseid miatt mérgelődsz, vagy magyarázkodsz. Ha már a távollétükben is csak róluk beszélsz, az pontosan mutatja mennyire begyűrűztek az életedbe, és mekkora befolyással vannak Rád.

Elveszíted az önuralmadat

A mérgező emberek gyakran használják eszközként az érzelmeket, és így könnyedén ki tudnak hozni bárkit a béketűréséből. Ha ugyanis képtelen vagy jól kezelni ezeket a helyzeteket, akkor az ilyen emberek egy-egy megnyilvánulása hatására a frusztrációd átvált dühbe és haragba.

Az önértékelésed lesüllyed és az önbizalmad fogytán

A mérgező emberek egyik legfőbb jellemzője a gorombaság. Egyszerűen rosszul érzed magad miattuk, elbizonytalanodsz önmagadban, és minél többször hallod, annál inkább kezded elhinni nekik, hogy talán tényleg nem jó semmi, és Neked sem fog sikerülni semmi.

Szinte rettegsz, ha találkoznod kell velük

Már előre félsz, hogy egy ilyen negatív ismerősöd ott lesz egy bulin, amelyet persze tönkre is fog tenni. Emiatt pedig napokig sajnálkozol miatta, és teljesen lehangol.

Ezt is olvasd el! - Te is mérgező kapcsolatban élsz? Eláruljuk, hogy miért nem veszed észre!

Fokozatosan az ő szintjükre süllyedsz

Nem tudod legyőzni őket, hát beállsz közéjük. Egy idő után elfogy az erőd, már nincs kedved harcolni ellenük, és teljesen átveszed a viselkedésüket, illetve hozzáállásukat. A megszokott korábbi értékrendedhez képest élesen eltérő módon kezdesz el viselkedni.

Összetűzésbe kerülsz a pároddal is

Amikor ilyen emberekkel találkozol, akkor érezhetően türelmetlenebb és idegeseb vagy. Ok nélkül vitatkozni kezdesz a pároddal, vagy kiabálsz a gyerekeiddel, akik értetlenül állnak a dolog előtt. Ha nem teszel valamit, biztosan rámegy a párkapcsolatod, és elveszíted a szeretteidet.

A mérgező ismerőseidet okolod a saját viselkedésedért

Amikor goromba vagy a pároddal, vagy dühkitörésektől szenvedsz, egyből a Rád negatív hatással lévő ismerőseidet kezded hibáztatni. De sajnos nincs teljesen igazad. Egyértelmű, hogy miattuk veszíted el az önuralmad, de mégis Te voltál az, aki hagyta nekik. Itt az ideje hát, hogy végre tegyél ellene!